1 dag ervoor, bereiding bouillon.
Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.
Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.
Nadat de boullie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout. Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.
Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen. Afdekken en in de koeling plaatsen.
De soepgroenten, de bouillon (eerst door een zeef passeren), groentebouillon Knorr, aardappelen, lookpasta en peper opzetten met heet water.
De soep gaar koken, intussen de brunoise even stoven in een weinig olie, afsmaken met pezo.
De rundsboullie opkuisen en in blokjes snijden.
Melk (of room) bij de soep doen en mixen tot een gladde soep, afsmaken met pezo.
Blokjes van rundsboullie en brunoise bij de soep en even opkoken, verdelen en bovenop grof gehakte bladpeterselie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
1 dag ervoor, bereiding bouillon.
Zet de rundsboullie op in koud gezouten water en breng zo snel mogelijk aan de kook.
Intussen de ui, wortel, preiblad en selderstengel reinigen en wassen.
Nadat de boullie heeft gekookt afspoelen onder koud stromend water en in een zuivere pot opnieuw opzetten met de ui, wortel, selderstengel, preiblad, laurier, tijm, peper van de molen en zout. Aan de kook brengen en dan gedurende 3 à 4 uur laten pruttelen.
Nadien de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om zo snel mogelijk te laten afkoelen. Afdekken en in de koeling plaatsen.
De soepgroenten, de bouillon (eerst door een zeef passeren), groentebouillon Knorr, aardappelen, lookpasta en peper opzetten met heet water.
De soep gaar koken, intussen de brunoise even stoven in een weinig olie, afsmaken met pezo.
De rundsboullie opkuisen en in blokjes snijden.
Melk (of room) bij de soep doen en mixen tot een gladde soep, afsmaken met pezo.
Blokjes van rundsboullie en brunoise bij de soep en even opkoken, verdelen en bovenop grof gehakte bladpeterselie.