Pannenkoeken

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten
Per 25 stuks:
 1 l Halfvolle melk
 500 g Bloem
 90 g Suiker
 10 g Vanillesuiker Imperial
 0,25 ons Kaneel
 10 theelepel Eieren
 150 g Melkerijboter
 Zout
 Olie  (om te bakken)
1

1 Dag voordien beslag maken (is het beste) en in de koeling bewaren.

2

Boter smelten, bloem zeven.

3

Melk, vanillesuiker, suiker, kaneel, zout, eieren en bloem machinaal los kloppen.

4

Klopper traag laten draaien en de gesmolten boter toevoegen.

5

Uit de koeling het beslag omroeren.

6

Pan goed verhitten en insmeren met olie.

7

Pannenkoeken bakken, eventueel na een aantal stuks gebakken nogmaals insmeren met olie.

8

Indien nodig opwarmen afgedekt met zilverpapier in de oven op 150°C of in   combisteamer per 25st. oven 125°C /10% vocht 7min.

CategorieCuisine, , Diet, Tags

Ingrediënten

Per 25 stuks:
 1 l Halfvolle melk
 500 g Bloem
 90 g Suiker
 10 g Vanillesuiker Imperial
 0,25 ons Kaneel
 10 theelepel Eieren
 150 g Melkerijboter
 Zout
 Olie  (om te bakken)

Aanwijzingen

1

1 Dag voordien beslag maken (is het beste) en in de koeling bewaren.

2

Boter smelten, bloem zeven.

3

Melk, vanillesuiker, suiker, kaneel, zout, eieren en bloem machinaal los kloppen.

4

Klopper traag laten draaien en de gesmolten boter toevoegen.

5

Uit de koeling het beslag omroeren.

6

Pan goed verhitten en insmeren met olie.

7

Pannenkoeken bakken, eventueel na een aantal stuks gebakken nogmaals insmeren met olie.

8

Indien nodig opwarmen afgedekt met zilverpapier in de oven op 150°C of in   combisteamer per 25st. oven 125°C /10% vocht 7min.

Notes

Pannenkoeken