Paella met kalkoen en chorizo

MoeilijkheidGemiddeld
Hoeveelheid (1 portie = 10 personen, 1 liter of 1 kg)1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd35 minutenTotaaltijd1 uur
 0,50 kg Rijst parboiled
 5 st. Tomaten
 188 g Erwten Ardo dv.
 125 g Wortelen
 1,80 st. Grote uien
 0,62 soeplepel Lookpasta (zie allerlei)
 0,31 l Witte wijn
 28 g Saffraanpoeder
 31,25 g Groentebouillon Knorr
 38 g Chorizo charcuterie
 0,75 kg Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet
 water
 Peterselie
 olie
 pezo
1

Reinig de uien en versnipper ze.

2

Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.

3

Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

4

Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.

5

Verhit de pan en fruit in de hete olie de rijst, voeg de ui toe en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).

6

Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.

7

Bevochtig met de helft van het water en voeg groentebouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.

8

Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.

9

Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.

10

Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.

11

Afsmaken met pezo.

12

Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.

13

Afwerken met gehakte peterselie.

Tip:
14

Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.

Ingrediënten

 0,50 kg Rijst parboiled
 5 st. Tomaten
 188 g Erwten Ardo dv.
 125 g Wortelen
 1,80 st. Grote uien
 0,62 soeplepel Lookpasta (zie allerlei)
 0,31 l Witte wijn
 28 g Saffraanpoeder
 31,25 g Groentebouillon Knorr
 38 g Chorizo charcuterie
 0,75 kg Kalkoenblokjes (filet of bil) of kipfilet
 water
 Peterselie
 olie
 pezo

Bereiding

1

Reinig de uien en versnipper ze.

2

Schil de wortelen, versnijd ze in kleine blokjes.

3

Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes.

4

Snij het kalkoenvlees in kleine blokjes en bak (kleur) deze kort in hete olie.

5

Verhit de pan en fruit in de hete olie de rijst, voeg de ui toe en ¼ van de tomatenblokjes en even laten fruiten (gedurende het roeren).

6

Blus met de witte wijn en laat dit geheel verdampen.

7

Bevochtig met de helft van het water en voeg groentebouillon, saffraan, peper en lookpasta toe.

8

Meng voortdurend en proef regelmatig hoe ver de rijst gaar is, voeg nu enkel water toe als alles bijna verdampt is.

9

Als de rijst half gaar is kalkoen, chorizo, wortelen toevoegen.

10

Tomatenblokjes en erwten op het laatst toevoegen en even verder garen.

11

Afsmaken met pezo.

12

Als de paella klaar is houd warm maar meng zo weinig en voorzichtig mogelijk.

13

Afwerken met gehakte peterselie.

Tip:
14

Saffraan kan gedeeltelijk vervangen worden door kurkuma. Ook de tomaten kunnen vervangen worden: 625 gr. tomatenblokjes blik.

Paella met kalkoen en chorizo