Oosters vleesbrood

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten
 1,25 kg Gemengd gehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,50 theelepel Eieren
 0,50 fl oz Lookpasta
 44 g Paprika   netto
 44 g Courgette   netto
 7 g Koriander   netto
 1 ons Sambal
1

Paprika hakken, courgette met schil in fijne brunoise snijden en de verse korianderblaadjes hakken.

2

Gemengd gehakt, eieren, aardappelzetmeel, paneermeel en lookpasta machinaal goed mengen.

3

Koriander, paprika en courgette op trage snelheid onder mengen.

4

Een rechthoekige cakevorm (1 l.) met koud water vullen en uitgieten (dit zorgt ervoor dat het gehakt gemakkelijk uit de vorm kan).

5

Maak de handen even nat met koud water (zo kleeft het gehakt minder aan de handen).

6

Een grote bal in de handen even kneden en in de vorm werpen, aandrukken en uitstorten in een beboterde gastronormbak.

7

Met de handen en koud water het vleesbrood vormen/scheuren dicht smeren. Glad strijken.

8

Afbakken op 150°C. ong. 1 uur. (kerntemperatuur 60°C.).

9

Even warm laten rusten en versnijden.

10

Serveren met pilaw rijst en een tomatensaus met courgette en tomatenblokjes.

Ingrediënten

 1,25 kg Gemengd gehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,50 theelepel Eieren
 0,50 fl oz Lookpasta
 44 g Paprika   netto
 44 g Courgette   netto
 7 g Koriander   netto
 1 ons Sambal

Aanwijzingen

1

Paprika hakken, courgette met schil in fijne brunoise snijden en de verse korianderblaadjes hakken.

2

Gemengd gehakt, eieren, aardappelzetmeel, paneermeel en lookpasta machinaal goed mengen.

3

Koriander, paprika en courgette op trage snelheid onder mengen.

4

Een rechthoekige cakevorm (1 l.) met koud water vullen en uitgieten (dit zorgt ervoor dat het gehakt gemakkelijk uit de vorm kan).

5

Maak de handen even nat met koud water (zo kleeft het gehakt minder aan de handen).

6

Een grote bal in de handen even kneden en in de vorm werpen, aandrukken en uitstorten in een beboterde gastronormbak.

7

Met de handen en koud water het vleesbrood vormen/scheuren dicht smeren. Glad strijken.

8

Afbakken op 150°C. ong. 1 uur. (kerntemperatuur 60°C.).

9

Even warm laten rusten en versnijden.

10

Serveren met pilaw rijst en een tomatensaus met courgette en tomatenblokjes.

Oosters vleesbrood