Mokkasoezen

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd50 minuten
Per 20 stuks:
 ¼ Receptuur soezen
 0,50 l Slagroom 40%
 70 g Suiker
 beetje Mokkaessence (of oploskoffie)
1

Bereid soezen (zie rubriek desserts).

2

Klop de slagroom, suiker en 1eetlpl. mokkaessence (zie desserts) op, proef halverwege en doe er indien nodig nog enkele druppels mokkaessence bij tot de gewenste smaak (op het laatst toevoegen, opletten dat de slagroom dan niet te ver is geklopt).
Indien je enkel oploskoffie gebruikt moet je die van in het begin toevoegen en laat voor 5 min. staan alvorens op te kloppen. Zo krijgt het de tijd om op te lossen.

3

Spuit de soezen vol met de mokkaslagroom.

4

Maak de fondant in de microgolfoven lipwarm en meng er enkele druppels mokkaessence onder (tot de koffie met melk kleur wordt bekomen).

5

Dop de bovenzijde van de soes in de fondant en wrijf het teveel er met de vinger af, laat even opstijven.

6

Eventueel afwerken met een rossas mokkaslagroom bovenop en een chocolade garnituurtje.

7

Even laten opstijven en in de koelkast plaatsen.

CategorieCuisine, , Diet, Tags,

Ingrediënten

Per 20 stuks:
 ¼ Receptuur soezen
 0,50 l Slagroom 40%
 70 g Suiker
 beetje Mokkaessence (of oploskoffie)

Aanwijzingen

1

Bereid soezen (zie rubriek desserts).

2

Klop de slagroom, suiker en 1eetlpl. mokkaessence (zie desserts) op, proef halverwege en doe er indien nodig nog enkele druppels mokkaessence bij tot de gewenste smaak (op het laatst toevoegen, opletten dat de slagroom dan niet te ver is geklopt).
Indien je enkel oploskoffie gebruikt moet je die van in het begin toevoegen en laat voor 5 min. staan alvorens op te kloppen. Zo krijgt het de tijd om op te lossen.

3

Spuit de soezen vol met de mokkaslagroom.

4

Maak de fondant in de microgolfoven lipwarm en meng er enkele druppels mokkaessence onder (tot de koffie met melk kleur wordt bekomen).

5

Dop de bovenzijde van de soes in de fondant en wrijf het teveel er met de vinger af, laat even opstijven.

6

Eventueel afwerken met een rossas mokkaslagroom bovenop en een chocolade garnituurtje.

7

Even laten opstijven en in de koelkast plaatsen.

Mokkasoezen