Mokka-essence

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten
Per 1 dl:
 56 g Kandijsuiker (donker)
 11 g Nescafé
 0,30 gal Water
1

Doe de suiker in een potje, bedruppel met water tot dit volledig nat is.

2

Breng aan de kook op het vuur (niet met een lepel in roeren enkel ronddraaien met het potje) tot deze stroperig is en gekarameliseerd ruikt.

3

Blus met 0,3dl. heet water (let op voor verbranden) en laat even los koken.

4

Strooi de oploskoffie er bij en roer met een klopper tot deze opgelost is en zonder klonters.

5

Even opkoken en een beetje laten afkoelen alvorens in een bokaaltje te gieten.

6

Lang te bewaren (3 à 6 maand) liefst in de koeling.

Opgelet:
7

Zeer straf dus druppelsgewijs gebruiken.

Ingrediënten

Per 1 dl:
 56 g Kandijsuiker (donker)
 11 g Nescafé
 0,30 gal Water

Aanwijzingen

1

Doe de suiker in een potje, bedruppel met water tot dit volledig nat is.

2

Breng aan de kook op het vuur (niet met een lepel in roeren enkel ronddraaien met het potje) tot deze stroperig is en gekarameliseerd ruikt.

3

Blus met 0,3dl. heet water (let op voor verbranden) en laat even los koken.

4

Strooi de oploskoffie er bij en roer met een klopper tot deze opgelost is en zonder klonters.

5

Even opkoken en een beetje laten afkoelen alvorens in een bokaaltje te gieten.

6

Lang te bewaren (3 à 6 maand) liefst in de koeling.

Opgelet:
7

Zeer straf dus druppelsgewijs gebruiken.

Mokka-essence