Maïssoep

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 10 minuten
Per liter:
 133,33 g Soepgroenten oranje dv.
 0,33 gal Kokosmelk
 250 g Maïs diepvries
 16,66 g Maïs blik uitgelekt
 8,33 g Groentenbouillon
 PeZo
 Water
 Kurkuma
1

Breng de soepgroenten met het water, groentenbouillon en peper aan de kook. Voeg de maïs toe en laat gedurende 2 uur net onder het kookpunt gaar pruttelen.

2

Regelmatig omroeren en het water ook aanvullen indien nodig. Test na 2 uur of de maïs volledig gaar is zo niet laat dan verder pruttelen.

3

Voeg de kokosmelk toe en breng net onder het kookpunt.

4

Mix zo fijn mogelijk en smaak nog eens bij met pezo. Voeg kurkuma toe voor een mooie gele kleur.

5

Mix met een kleine staafmixer de soep nog eens voor de 2 keer door een puntzeef en duw goed uit.

6

Voeg als garnituur maïs uit blik (afgespoeld met water) toe. Eventueel een beetje fijngehakte koriander.

Ingrediënten

Per liter:
 133,33 g Soepgroenten oranje dv.
 0,33 gal Kokosmelk
 250 g Maïs diepvries
 16,66 g Maïs blik uitgelekt
 8,33 g Groentenbouillon
 PeZo
 Water
 Kurkuma

Aanwijzingen

1

Breng de soepgroenten met het water, groentenbouillon en peper aan de kook. Voeg de maïs toe en laat gedurende 2 uur net onder het kookpunt gaar pruttelen.

2

Regelmatig omroeren en het water ook aanvullen indien nodig. Test na 2 uur of de maïs volledig gaar is zo niet laat dan verder pruttelen.

3

Voeg de kokosmelk toe en breng net onder het kookpunt.

4

Mix zo fijn mogelijk en smaak nog eens bij met pezo. Voeg kurkuma toe voor een mooie gele kleur.

5

Mix met een kleine staafmixer de soep nog eens voor de 2 keer door een puntzeef en duw goed uit.

6

Voeg als garnituur maïs uit blik (afgespoeld met water) toe. Eventueel een beetje fijngehakte koriander.

Notes

Maïssoep