Macaroni met kaas en ham

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 875 g Macaroni
 1,88 l Halfvolle melk
 175 g Blanke roux (zie allerlei)
 250 g Gemalen gruyèrekaas
 563 g Ontvette gekookte ham 4mm. dik
 Pezo
1

Snij de ontvette ham in blokjes en plaats in de koeling.

2

Breng de halfvolle melk aan de kook, mix  en bind met de blanke roux (bechamelsaus).

3

Van het vuur de gemalen kaas onder mixen en afsmaken met pezo.

4

Roer de blokjes ham onder de saus en warm bij zonder aanbranden.

5

De macaroni gaar koken in licht gezouten water (zie macaroni carbonara).
Saus apart serveren.

Ingrediënten

 875 g Macaroni
 1,88 l Halfvolle melk
 175 g Blanke roux (zie allerlei)
 250 g Gemalen gruyèrekaas
 563 g Ontvette gekookte ham 4mm. dik
 Pezo

Aanwijzingen

1

Snij de ontvette ham in blokjes en plaats in de koeling.

2

Breng de halfvolle melk aan de kook, mix  en bind met de blanke roux (bechamelsaus).

3

Van het vuur de gemalen kaas onder mixen en afsmaken met pezo.

4

Roer de blokjes ham onder de saus en warm bij zonder aanbranden.

5

De macaroni gaar koken in licht gezouten water (zie macaroni carbonara).
Saus apart serveren.

Macaroni met kaas en ham