Luikse gehaktballetjes

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 1,25 kg Gemengd gehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,25 theelepel Eieren
 750 g Uien
 25 g Kippenbouillon Knorr
 225 g Luikse siroop
 156 g Rozijnen
 125 kg Candico siroop (pannekoeken)
 1,50 stokjes Laurier
 75 g Bruine roux Knorr
 Pezo
1

Meng het gemengd gehakt, eieren, aardappelzetmeel en paneermeel machinaal tot een homogene massa.

2

Schep met een kleine ijsschepper balletjes (ijsschepper regelmatig even in het water dompelen voorkomt kleven). rol dit verder mooi rond (als je de handen of handschoenen even afspoelt onder koud water dan blijft het gehakt niet aan de handen kleven).

3

Rol dit verder mooi rond (als je de handen of handschoenen even afspoelt onder koud water dan blijft het gehakt niet aan de handen kleven).

4

De uien reinigen, wassen en eminceren (ringen), de rozijnen afspoelen onder koud stromend water.

5

Bak de gehaktballen mooi bruin, schep ze in een ruime kookpot en plaats ze aan de kant.

6

Bak en kleur vervolgens de uien. Blussen met water en voeg de Luikse siroop, Candico siroop,kippenbouillon, laurier en peper toe en laat even los koken.

7

Doe de massa bij de gehaktballetjes, rozijnen, er bij en laat zachtjes pruttelen tot de balletjes gaar zijn.

8

Schep de balletjes uit de pot en breng de saus aan de kook.

9

Bind voorzichtig met de bruine roux en smaak af met pezo. Doe de gehaktballetjes terug bij de saus en warm even bij.

10

Serveren met appelmoes en aardappelpuree of kroketten.

Ingrediënten

 1,25 kg Gemengd gehakt
 25 g Aardappelzetmeel
 25 g Paneermeel
 1,25 theelepel Eieren
 750 g Uien
 25 g Kippenbouillon Knorr
 225 g Luikse siroop
 156 g Rozijnen
 125 kg Candico siroop (pannekoeken)
 1,50 stokjes Laurier
 75 g Bruine roux Knorr
 Pezo

Aanwijzingen

1

Meng het gemengd gehakt, eieren, aardappelzetmeel en paneermeel machinaal tot een homogene massa.

2

Schep met een kleine ijsschepper balletjes (ijsschepper regelmatig even in het water dompelen voorkomt kleven). rol dit verder mooi rond (als je de handen of handschoenen even afspoelt onder koud water dan blijft het gehakt niet aan de handen kleven).

3

Rol dit verder mooi rond (als je de handen of handschoenen even afspoelt onder koud water dan blijft het gehakt niet aan de handen kleven).

4

De uien reinigen, wassen en eminceren (ringen), de rozijnen afspoelen onder koud stromend water.

5

Bak de gehaktballen mooi bruin, schep ze in een ruime kookpot en plaats ze aan de kant.

6

Bak en kleur vervolgens de uien. Blussen met water en voeg de Luikse siroop, Candico siroop,kippenbouillon, laurier en peper toe en laat even los koken.

7

Doe de massa bij de gehaktballetjes, rozijnen, er bij en laat zachtjes pruttelen tot de balletjes gaar zijn.

8

Schep de balletjes uit de pot en breng de saus aan de kook.

9

Bind voorzichtig met de bruine roux en smaak af met pezo. Doe de gehaktballetjes terug bij de saus en warm even bij.

10

Serveren met appelmoes en aardappelpuree of kroketten.

Luikse gehaktballetjes