Lasagne

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 15 minuten
Spaghettisaus
 1,25 kg Spaghettisaus van gemengd gehakt
Bechamel
 250 g Gemalen gruyère
 1,50 l Halfvolle melk
 169 g Roux
 Pezo
 Lasagnebladen
Spaghettisaus
1

Maak een spaghettisaus (Zie vleesbereidingen)

Bechamelsaus
2

Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

3

Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.

4

De saus even doorkoken, afsmaken en zeven door een puntzeef.

Lasagne
5

In een ovenschotel of gastronoomplaat een kleine hoeveelheid spaghettisaus scheppen.

6

De lasagne bladen naast elkaar licht overlappend leggen.

7

Bovenop een laag bechamelsaus.

8

Opnieuw een laag lasagne maar dwars tegenover de vorige laag.

9

Bovenop verder gaan met nog 2 lagen spaghettisaus.

10

Op de laatste laag spaghettisaus in het midden een streep bechamel bovenop.

11

Dicht strooien met gemalen kaas en afbakken op 170°C. gedurende 40 minuten.

12

Afwerken met gehakte peterselie.

13

Opbouw:

Bovenaan ovenschotel
gemalen kaas
streep bechamel
spaghettisaus
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
bechamel
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
weinig spaghettisaus

Onderaan ovenschotel

Ingrediënten

Spaghettisaus
 1,25 kg Spaghettisaus van gemengd gehakt
Bechamel
 250 g Gemalen gruyère
 1,50 l Halfvolle melk
 169 g Roux
 Pezo
 Lasagnebladen

Aanwijzingen

Spaghettisaus
1

Maak een spaghettisaus (Zie vleesbereidingen)

Bechamelsaus
2

Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

3

Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.

4

De saus even doorkoken, afsmaken en zeven door een puntzeef.

Lasagne
5

In een ovenschotel of gastronoomplaat een kleine hoeveelheid spaghettisaus scheppen.

6

De lasagne bladen naast elkaar licht overlappend leggen.

7

Bovenop een laag bechamelsaus.

8

Opnieuw een laag lasagne maar dwars tegenover de vorige laag.

9

Bovenop verder gaan met nog 2 lagen spaghettisaus.

10

Op de laatste laag spaghettisaus in het midden een streep bechamel bovenop.

11

Dicht strooien met gemalen kaas en afbakken op 170°C. gedurende 40 minuten.

12

Afwerken met gehakte peterselie.

13

Opbouw:

Bovenaan ovenschotel
gemalen kaas
streep bechamel
spaghettisaus
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
bechamel
lasagneblad
spaghettisaus
lasagneblad
weinig spaghettisaus

Onderaan ovenschotel

Notes

Lasagne