Lamsragout

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 15 minuten
 1,25 kg Lamsragout
 563 g Grote uien netto
 150 g Tomatenpuree
 18,75 g Vleesbouillon Knorr
 0,33 fl oz Lookpasta
 1,25 stokjes Laurier
 12,50 g Maïzena
 12,50 g Aardappelzetmeel
 Bakboter
 PeZo
1

Reinig en was de uien, versnijd ze in halve ringen.

2

Bak het lamsvlees bruin in de hete boter, licht kruiden met pezo, voeg de uien toe en laat meekleuren.

3

Schep de tomatenpuree bij het lamsvlees en roer om tot de tomatenpuree van rood naar oranje verkleurt.

4

Blussen met water tot juist boven het vlees en laat even los koken.

5

Schep in een ruime kookpot, doe de lookpasta, vleesbouillon en laurierblaadjes er bij en breng aan de kook.

6

Laat verder gaar pruttelen onder het kookpunt gedurende ongeveer 2 uur.

7

Bindt met een papje van water/aardappelzetmeel/maïzena, even opkoken en afsmaken met pezo.

8

Lekker met roomaardappelen en wintergroenten.

Ingrediënten

 1,25 kg Lamsragout
 563 g Grote uien netto
 150 g Tomatenpuree
 18,75 g Vleesbouillon Knorr
 0,33 fl oz Lookpasta
 1,25 stokjes Laurier
 12,50 g Maïzena
 12,50 g Aardappelzetmeel
 Bakboter
 PeZo

Aanwijzingen

1

Reinig en was de uien, versnijd ze in halve ringen.

2

Bak het lamsvlees bruin in de hete boter, licht kruiden met pezo, voeg de uien toe en laat meekleuren.

3

Schep de tomatenpuree bij het lamsvlees en roer om tot de tomatenpuree van rood naar oranje verkleurt.

4

Blussen met water tot juist boven het vlees en laat even los koken.

5

Schep in een ruime kookpot, doe de lookpasta, vleesbouillon en laurierblaadjes er bij en breng aan de kook.

6

Laat verder gaar pruttelen onder het kookpunt gedurende ongeveer 2 uur.

7

Bindt met een papje van water/aardappelzetmeel/maïzena, even opkoken en afsmaken met pezo.

8

Lekker met roomaardappelen en wintergroenten.

Notes

Lamsragout