Koolvis Florentine

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten
 1,25 kg Koolvisfilet
 1,63 l Bechamelsaus
 313 g Gemalen kaas 40%
 1,25 kg Bladspinazie Ardo dv.
 Pezo
1

Strooi de diepvries bladspinazie in een mand voor de steamer, steam voor 8 minuten tot deze ontdooid is maar niet (grijs) gaar is.

2

Duw met een tweede mand bovenop de spinazie het teveel aan vocht er uit, afsmaken met pezo en muskaatnoot.

3

Bereid een bechamelsaus (zie sauzen) met de melk.

4

Portioneer de koolvis (diepvries vis eerst ontdooien).

5

Bedek de bodem van een gastronormplaat met een laag spinazie, schik hierop dicht bij elkaar de koolvis.

6

Overgiet met behulp van een schenkkan de bechamel over de stukken vis (gehele schotel) en strooi dicht met de gemalen kaas.

7

Afbakken op 180°C gedurende 30 minuten.

8

Serveren met aardappelpuree of duchesse aardappelen.

CategorieCuisine, DietTags,

Ingrediënten

 1,25 kg Koolvisfilet
 1,63 l Bechamelsaus
 313 g Gemalen kaas 40%
 1,25 kg Bladspinazie Ardo dv.
 Pezo

Aanwijzingen

1

Strooi de diepvries bladspinazie in een mand voor de steamer, steam voor 8 minuten tot deze ontdooid is maar niet (grijs) gaar is.

2

Duw met een tweede mand bovenop de spinazie het teveel aan vocht er uit, afsmaken met pezo en muskaatnoot.

3

Bereid een bechamelsaus (zie sauzen) met de melk.

4

Portioneer de koolvis (diepvries vis eerst ontdooien).

5

Bedek de bodem van een gastronormplaat met een laag spinazie, schik hierop dicht bij elkaar de koolvis.

6

Overgiet met behulp van een schenkkan de bechamel over de stukken vis (gehele schotel) en strooi dicht met de gemalen kaas.

7

Afbakken op 180°C gedurende 30 minuten.

8

Serveren met aardappelpuree of duchesse aardappelen.

Koolvis Florentine