Konijn met Luikse siroop

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 15 minuten
 2,50 kg Konijnenbouten
 1,25 stokjes Laurier
 688 g Uien
 25 g Kippenbouillon Knorr
 112 g Luikse siroop
 3,75 gals OF: pruimenpulp/pruimen
 125 g Bloem
 93,75 g Bakboter
 3,75 gals Bruin bier
 75 g Bruine roux Knorr
 Water
 PeZo
1

De uien fijn versnijden, een weinig bloem mengen met pezo.

2

De konijnenbillen in de bloem wentelen en kleuren in de bakboter.

3

De uien toevoegen en mooi bruin bakken.

4

Blussen met water en bier tot ze juist onder staan.

5

Kippenbouillon, Luikse siroop (of pruimenpulp) en laurier toevoegen en de bouten gaar laten pruttelen gedurende ongeveer 2 uur.

6

De bouten uit het vocht scheppen, vet afscheppen en laurier verwijderen.

7

Afsmaken, binden met bruine roux.

8

Nogmaals proeven en kruiden indien nodig.

9

De bouten n zijn geheel of afpellen en in de saus opnieuw opwarmen.

Tip:
10

Je kan het kalfsvlees perfect vervangen door varkensvlees (duivels stoofpotje).

Ingrediënten

 2,50 kg Konijnenbouten
 1,25 stokjes Laurier
 688 g Uien
 25 g Kippenbouillon Knorr
 112 g Luikse siroop
 3,75 gals OF: pruimenpulp/pruimen
 125 g Bloem
 93,75 g Bakboter
 3,75 gals Bruin bier
 75 g Bruine roux Knorr
 Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

De uien fijn versnijden, een weinig bloem mengen met pezo.

2

De konijnenbillen in de bloem wentelen en kleuren in de bakboter.

3

De uien toevoegen en mooi bruin bakken.

4

Blussen met water en bier tot ze juist onder staan.

5

Kippenbouillon, Luikse siroop (of pruimenpulp) en laurier toevoegen en de bouten gaar laten pruttelen gedurende ongeveer 2 uur.

6

De bouten uit het vocht scheppen, vet afscheppen en laurier verwijderen.

7

Afsmaken, binden met bruine roux.

8

Nogmaals proeven en kruiden indien nodig.

9

De bouten n zijn geheel of afpellen en in de saus opnieuw opwarmen.

Tip:
10

Je kan het kalfsvlees perfect vervangen door varkensvlees (duivels stoofpotje).

Konijn met Luikse siroop