Kokosrots (rocher)

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
Per 25 stuks:
 180 g Eiwit
 250 g Bloemsuiker
 125 g Cocosrasp
 125 g Broyage (amandelpoeder) 50/50
 125 g Amandelschilfers
 100 g Bloem
1

Roer de eiwitten los met de bloemsuiker (zeven), spatel de broyage en cocosrasp er onder.

2

Zeef de bloem en spatel er onder, als laatst de amandelschilfers.

3

Schep met een kleine ijsschepper 2 afgestreken bolletjes en leg deze op een beboterde bakplaat (of siliconenmat). Laat 5 min. staan, als ze hun vorm behouden en niet uitzakken zijn ze waarschijnlijk goed om af te bakken. Eventueel nog een beetje bloem onder roeren.

4

Bak deze af in een voorverwarmde oven 175°C. gedurende ong. 10 minuten.

5

Behouden ze hun vorm dan rest afbakken zo niet, een beetje bloem aan het beslag toevoegen.

6

Ze zijn klaar wanneer ze mooi van kleur zijn en veerkrachtig aanvoelen, wanneer je, je vinger in het koekje drukt moet dat onmiddellijk verdwijnen.

7

Laat uit de oven even afkoelen, los maken en liefst op een rooster verder afkoelen.

8

Best bewaren in een metalen doos (oude koekjesdoos) met enkele klontjes suiker (slorpt vocht in de lucht op). Na 4 dagen verliezen ze van hun kwaliteit.

9

Goed afgesloten kan je ze in de diepvries bewaren, ontdooien op rooster en dezelfde dag verbruiken.

10

Tip: je kan de broyage ook vervangen door marsepein 50/50.

Ingrediënten

Per 25 stuks:
 180 g Eiwit
 250 g Bloemsuiker
 125 g Cocosrasp
 125 g Broyage (amandelpoeder) 50/50
 125 g Amandelschilfers
 100 g Bloem

Aanwijzingen

1

Roer de eiwitten los met de bloemsuiker (zeven), spatel de broyage en cocosrasp er onder.

2

Zeef de bloem en spatel er onder, als laatst de amandelschilfers.

3

Schep met een kleine ijsschepper 2 afgestreken bolletjes en leg deze op een beboterde bakplaat (of siliconenmat). Laat 5 min. staan, als ze hun vorm behouden en niet uitzakken zijn ze waarschijnlijk goed om af te bakken. Eventueel nog een beetje bloem onder roeren.

4

Bak deze af in een voorverwarmde oven 175°C. gedurende ong. 10 minuten.

5

Behouden ze hun vorm dan rest afbakken zo niet, een beetje bloem aan het beslag toevoegen.

6

Ze zijn klaar wanneer ze mooi van kleur zijn en veerkrachtig aanvoelen, wanneer je, je vinger in het koekje drukt moet dat onmiddellijk verdwijnen.

7

Laat uit de oven even afkoelen, los maken en liefst op een rooster verder afkoelen.

8

Best bewaren in een metalen doos (oude koekjesdoos) met enkele klontjes suiker (slorpt vocht in de lucht op). Na 4 dagen verliezen ze van hun kwaliteit.

9

Goed afgesloten kan je ze in de diepvries bewaren, ontdooien op rooster en dezelfde dag verbruiken.

10

Tip: je kan de broyage ook vervangen door marsepein 50/50.

Kokosrots (rocher)