Koffiesprits

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
Per 20 stuks:
 250 g Melkerijboter
 130 g Suiker
 10 g Vanillesuiker
 50 g Eieren
 325 g Bloem
 2 fl oz Fondant (glazuur)
 beetje Mokkaessence (of oploskoffie)
 Zout
1

Boter met suiker machinaal crèmen, ei toevoegen en los kloppen. Gezeefde bloem onder mengen en enkele druppels mokka essence (zie allerlei). Of oploskoffie in het begin toevoegen.

2

Met een gekartelde spuitmond (10mm.) op een bakplaat met siliconen mat of bakpapier een slang van 2 bochten (tegen elkaar) spuiten.

3

Afbakken op 200°C gedurende 10 minuten even uit de oven laten afkoelen. Los maken en verder laten afkoelen op een rooster.

4

Maak de fondant lauw in de microgolfoven, roer enkele druppels mokka essence onder.

5

Leg al de koeken dicht tegen elkaar.

6

Spuit met behulp van een papieren spuitzakje enkele streepjes op de mokkaspritsen.  

CategorieCuisine, , Diet, Tags, ,

Ingrediënten

Per 20 stuks:
 250 g Melkerijboter
 130 g Suiker
 10 g Vanillesuiker
 50 g Eieren
 325 g Bloem
 2 fl oz Fondant (glazuur)
 beetje Mokkaessence (of oploskoffie)
 Zout

Aanwijzingen

1

Boter met suiker machinaal crèmen, ei toevoegen en los kloppen. Gezeefde bloem onder mengen en enkele druppels mokka essence (zie allerlei). Of oploskoffie in het begin toevoegen.

2

Met een gekartelde spuitmond (10mm.) op een bakplaat met siliconen mat of bakpapier een slang van 2 bochten (tegen elkaar) spuiten.

3

Afbakken op 200°C gedurende 10 minuten even uit de oven laten afkoelen. Los maken en verder laten afkoelen op een rooster.

4

Maak de fondant lauw in de microgolfoven, roer enkele druppels mokka essence onder.

5

Leg al de koeken dicht tegen elkaar.

6

Spuit met behulp van een papieren spuitzakje enkele streepjes op de mokkaspritsen.  

Koffiesprits