
2,25 kg Aardappelen
1,88 kg Knolselder vers
0,94 gal Halfvolle melk
46,88 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo
1
Reinig de knolselders, versnijdt ze in kleinere stukken en was ze.
2
Steam ze gaar voor ong. 23 minuten, draai ze fijn door de vleesmolen (of met staafmixer).
3
Houd warm aan de kant.
4
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
5
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen).
Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
6
In de ketel (bateur) plat draaien.
7
Voeg de knolselder, hete melk/boter en kruiden toe.
8
Verder los kloppen
9
Afsmaken.
10
Warm houden au bain-marie.
CategorieAardappelgerechten, GroentengerechtenDietHalal, No gluten, Vegetarian
Ingrediënten
2,25 kg Aardappelen
1,88 kg Knolselder vers
0,94 gal Halfvolle melk
46,88 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo