Kippengoulash

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uur 30 minutenTotale tijd1 uur 45 minuten
 1,66 kg Kippenragout
 47 g Kippenbouillon Knorr
 1,30 stokjes Laurier
 1 ons Lookpasta
 213 g Tomatenpuree
 267 g Paprika rood streep Ardo dv
 633 g Uien gereinigd
 20 g Aardappelzetmeel
 20 g Maïzena
 Bakboter
 water
 pezo
1

De champignons wassen, in 4 snijden en even kort bakken in boter, paprika streep toevoegen en even laten mee bakken, kruiden met pezo. Uit de pan scheppen en aan de kant bewaren.

2

De kippenragout kleuren in boter en kruiden.

3

Uien eminceren en samen met de kip laten bakken.

4

Tomatenpuree, lookpasta en laurier toevoegen en regelmatig omroeren tot de tomatenpuree van rood naar oranje kleurt.

5

Blussen met water en in een kookpot scheppen.

6

Aan de kook brengen met de kippenbouillon en gaar laten pruttelen onder het kookpunt.

7

½ uur voor afwerking de paprikareepjes met champignons toevoegen.

8

Laurier verwijderen.

9

Een papje maken van water/aardappelzetmeel en de goulash voorzichtig binden.

10

Afsmaken met pezo.

Ingrediënten

 1,66 kg Kippenragout
 47 g Kippenbouillon Knorr
 1,30 stokjes Laurier
 1 ons Lookpasta
 213 g Tomatenpuree
 267 g Paprika rood streep Ardo dv
 633 g Uien gereinigd
 20 g Aardappelzetmeel
 20 g Maïzena
 Bakboter
 water
 pezo

Aanwijzingen

1

De champignons wassen, in 4 snijden en even kort bakken in boter, paprika streep toevoegen en even laten mee bakken, kruiden met pezo. Uit de pan scheppen en aan de kant bewaren.

2

De kippenragout kleuren in boter en kruiden.

3

Uien eminceren en samen met de kip laten bakken.

4

Tomatenpuree, lookpasta en laurier toevoegen en regelmatig omroeren tot de tomatenpuree van rood naar oranje kleurt.

5

Blussen met water en in een kookpot scheppen.

6

Aan de kook brengen met de kippenbouillon en gaar laten pruttelen onder het kookpunt.

7

½ uur voor afwerking de paprikareepjes met champignons toevoegen.

8

Laurier verwijderen.

9

Een papje maken van water/aardappelzetmeel en de goulash voorzichtig binden.

10

Afsmaken met pezo.

Kippengoulash