Kippenbil in rode wijnsaus

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten
 10 theelepel Kippenbil
 200 g Gerookt spek ontzwoerd
 400 g Rode wijn
 600 g Champignons
 260 g wortelen
 660 g Uien
 1,50 stokjes laurier
 15 g Kippenbouillon Knorr
 bruine roux
 pezo
1

De uien pellen en niet te fijn versnijden, wortelen schillen en in schijfjes snijden. De champignons kort wassen en in vier snijden, het spek in blokjes van 0,5cm. versnijden.

2

Kippenbillen bakken, bruin kleuren in boter en in een ruime kookpot scheppen. In dezelfde pan en vetstof het spek bakken en in de pot scheppen, champignons bakken (kleuren) en uien toevoegen (licht kleuren). Blussen met de rode wijn en een kleine hoeveelheid water, even los koken en op de kip gieten.

3

Laurier, pezo, kippenbouillon toevoegen en verder aanvullen met water tot de kip juist niet volledig onder staat. Gaar pruttelen, kippenbillen uit nemen en het vet met een pollepel van de saus scheppen. Wortelen aan de saus toevoegen en beetgaar koken.

4

Intussen de kippenbillen uitpellen.

5

De saus binden met bruine roux en afsmaken met pezo, deze op het kippenvlees gieten en even laten opkoken.

Tip:
6

Serveren met aardappelkroketten.       

Ingrediënten

 10 theelepel Kippenbil
 200 g Gerookt spek ontzwoerd
 400 g Rode wijn
 600 g Champignons
 260 g wortelen
 660 g Uien
 1,50 stokjes laurier
 15 g Kippenbouillon Knorr
 bruine roux
 pezo

Aanwijzingen

1

De uien pellen en niet te fijn versnijden, wortelen schillen en in schijfjes snijden. De champignons kort wassen en in vier snijden, het spek in blokjes van 0,5cm. versnijden.

2

Kippenbillen bakken, bruin kleuren in boter en in een ruime kookpot scheppen. In dezelfde pan en vetstof het spek bakken en in de pot scheppen, champignons bakken (kleuren) en uien toevoegen (licht kleuren). Blussen met de rode wijn en een kleine hoeveelheid water, even los koken en op de kip gieten.

3

Laurier, pezo, kippenbouillon toevoegen en verder aanvullen met water tot de kip juist niet volledig onder staat. Gaar pruttelen, kippenbillen uit nemen en het vet met een pollepel van de saus scheppen. Wortelen aan de saus toevoegen en beetgaar koken.

4

Intussen de kippenbillen uitpellen.

5

De saus binden met bruine roux en afsmaken met pezo, deze op het kippenvlees gieten en even laten opkoken.

Tip:
6

Serveren met aardappelkroketten.       

Kippenbil in rode wijnsaus