Kervelpuree

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten
 3,38 kg Aardappelen
 0,38 l Halfvolle melk
 626 g Kervelporties Ardo dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

2

Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

3

In de ketel (bateur) plat draaien.

4

Intussen de echte boter smelten en de melk juist onder het kookpunt brengen.

5

Steam in een mandje de diepvriesporties kervel voor 7 minuten of laat op het vuur met een beetje water in een pot ontdooien (regelmatig omroeren).

6

Duw het meeste vocht uit de kervel door de 2 mandjes in elkaar te drukken, of uitduwen in een puntzeef.

7

Voeg de kervel, kruiden toe aan de puree en vervolgens de hete melk/boter.

8

Verder mengen in de bateur

9

Afsmaken.

10

Warm houden au bain- marie (te lang warm houden doet de kervel grijs kleuren).

Tip:
11

Serveren met vis (vissaus Belle-Meunier).

Ingrediënten

 3,38 kg Aardappelen
 0,38 l Halfvolle melk
 626 g Kervelporties Ardo dv.
 31,25 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

2

Gaar stomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

3

In de ketel (bateur) plat draaien.

4

Intussen de echte boter smelten en de melk juist onder het kookpunt brengen.

5

Steam in een mandje de diepvriesporties kervel voor 7 minuten of laat op het vuur met een beetje water in een pot ontdooien (regelmatig omroeren).

6

Duw het meeste vocht uit de kervel door de 2 mandjes in elkaar te drukken, of uitduwen in een puntzeef.

7

Voeg de kervel, kruiden toe aan de puree en vervolgens de hete melk/boter.

8

Verder mengen in de bateur

9

Afsmaken.

10

Warm houden au bain- marie (te lang warm houden doet de kervel grijs kleuren).

Tip:
11

Serveren met vis (vissaus Belle-Meunier).

Kervelpuree