Varkenspeper (duivels stoofpotje)

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 15 minuten
 1,87 kg Varkensragout/stoofvlees
 1,30 theelepel Laurier
 24 g Peperbolletjes (blik)
 20 g Kippenbouillon Knorr
 80 g Bruine roux Knorr
 0,63 gal Room 20%
 767 g Uien
 100 g Bakboter
 Water
 PeZo
1

Uien grof snipperen.

2

Het varkensvlees kleuren in de bakboter, kruiden met zout/peper van de molen,, uien toevoegen en mee laten bakken.

3

Blussen met water

4

De massa in een ruime kookpot scheppen en aanvullen met water tot de massa juist onder staat.

5

Laurier ,kippenbouillon toevoegen.

6

Gaarkoken gedurende 2 uur tot het vlees gaar is.

7

Het vlees uit het vocht scheppen.

8

Vet afscheppen, afsmaken met pezo, laurier verwijderen en binden met de bruine roux.

9

Room, peperbolletjes toevoegen en het vlees toevoegen.

10

Opwarmen.

Tip:

Ingrediënten

 1,87 kg Varkensragout/stoofvlees
 1,30 theelepel Laurier
 24 g Peperbolletjes (blik)
 20 g Kippenbouillon Knorr
 80 g Bruine roux Knorr
 0,63 gal Room 20%
 767 g Uien
 100 g Bakboter
 Water
 PeZo

Aanwijzingen

1

Uien grof snipperen.

2

Het varkensvlees kleuren in de bakboter, kruiden met zout/peper van de molen,, uien toevoegen en mee laten bakken.

3

Blussen met water

4

De massa in een ruime kookpot scheppen en aanvullen met water tot de massa juist onder staat.

5

Laurier ,kippenbouillon toevoegen.

6

Gaarkoken gedurende 2 uur tot het vlees gaar is.

7

Het vlees uit het vocht scheppen.

8

Vet afscheppen, afsmaken met pezo, laurier verwijderen en binden met de bruine roux.

9

Room, peperbolletjes toevoegen en het vlees toevoegen.

10

Opwarmen.

Tip:
Varkenspeper (duivels stoofpotje)