Kaaskroket (mini)

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten
Voor 25 stuks:
 300 g Bechamel
 70 g Blanke roux
 100 g Oude (belegen) kaas Gouda
 60 g Harde Italiaanse kaas
 200 g Paneermeel
 2 theelepel Eiwit
 100 g Bloem
1

Maak van de melk en roux een bechamelsaus (zie sauzen).

2

Rasp of snij de kaas in kleine stukjes, meng deze onder de hete bechamel.

3

Blijf gedurende roeren tot al de kaas is opgelost en nogmaals afsmaken (eventueel wat vers gehakte peterselie onder roeren).

4

Bekleed een ½ gastronorm ( of half lage vorm) met plastiekfolie en wrijf er enkele druppels olie over uit.

5

Giet de dikke kaassaus in de gastronorm, afdekken met plastiekfolie en laten afkoelen in de koelkast.

6

De dag erna een snijplank flink bestrooien met bloem.

7

Verwijder de plastiekfolie bovenop de koude kaassaus en stort uit op de snijplank. Verwijder de overige plastiekfolie en snij vierkantjes van 3x3cm en 2cm. dik.

8

Klop het eiwit los, paneer de kaaskroketjes eerst bloem .

9

Eiwit en paneermeel.

10

Schik ze voorzichtig in een zuiver bakje (leg ze maximaal 3 hoog met boterpapier tussen), dek af en plaats in de koeling of vries in.

11

Indien uit diepvries best eerst laten ontdooien. Voor gebruik nog even door het paneermeel rollen.

12

Afbakken in de friteuse op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn ( bijna vanboven drijven).

13

Voorzichtig uitstorten op boterpapier.

14

Serveren met een stukje citroen en gefrituurde peterselie.

15

Peterselie grof plukken, wassen, goed laten uitlekken in een vergiet.

16

In de hete friteuse frituren (spettert kort/normaal) voor enkele seconden, uitscheppen en laten uitlekken op boterpapier en bestrooien met zout.

17

Voor normale kaaskroket groter snijden, minder aantal stuks.

Ingrediënten

Voor 25 stuks:
 300 g Bechamel
 70 g Blanke roux
 100 g Oude (belegen) kaas Gouda
 60 g Harde Italiaanse kaas
 200 g Paneermeel
 2 theelepel Eiwit
 100 g Bloem

Aanwijzingen

1

Maak van de melk en roux een bechamelsaus (zie sauzen).

2

Rasp of snij de kaas in kleine stukjes, meng deze onder de hete bechamel.

3

Blijf gedurende roeren tot al de kaas is opgelost en nogmaals afsmaken (eventueel wat vers gehakte peterselie onder roeren).

4

Bekleed een ½ gastronorm ( of half lage vorm) met plastiekfolie en wrijf er enkele druppels olie over uit.

5

Giet de dikke kaassaus in de gastronorm, afdekken met plastiekfolie en laten afkoelen in de koelkast.

6

De dag erna een snijplank flink bestrooien met bloem.

7

Verwijder de plastiekfolie bovenop de koude kaassaus en stort uit op de snijplank. Verwijder de overige plastiekfolie en snij vierkantjes van 3x3cm en 2cm. dik.

8

Klop het eiwit los, paneer de kaaskroketjes eerst bloem .

9

Eiwit en paneermeel.

10

Schik ze voorzichtig in een zuiver bakje (leg ze maximaal 3 hoog met boterpapier tussen), dek af en plaats in de koeling of vries in.

11

Indien uit diepvries best eerst laten ontdooien. Voor gebruik nog even door het paneermeel rollen.

12

Afbakken in de friteuse op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn ( bijna vanboven drijven).

13

Voorzichtig uitstorten op boterpapier.

14

Serveren met een stukje citroen en gefrituurde peterselie.

15

Peterselie grof plukken, wassen, goed laten uitlekken in een vergiet.

16

In de hete friteuse frituren (spettert kort/normaal) voor enkele seconden, uitscheppen en laten uitlekken op boterpapier en bestrooien met zout.

17

Voor normale kaaskroket groter snijden, minder aantal stuks.

Kaaskroket (mini)