Laat de hindenragout (verpakt per 500gr.) gedurende 5 dagen ontdooien in de koelkast (bij 4°C.).
Was de champignons en snij ze in 4, reinig de uien en snij het ontzwoerd spek in lardons.
Bak de champignons en het spek mooi bruin en plaats opzij. Bak de hinderagout mooi donkerbruin, kruid met pezo en schep in de kookketel. Doe de halve uiringen in de braadpan en laat mooi bruin kleuren.
Blus met de rode wijn, een kleine hoeveelheid water en laat even de bakresten los koken.
Doe de uien met de vloeistof bij de hindenragout samen met de laurier, vleesbouillon, kippenbouillon en Luikse siroop.
De jeneverbessen doe je in een metalen theebolletje en voeg je toe.
Vul aan met warm water tot de ragout net onder staat en breng aan de kook.
Zodra de stoverij kookt het vuur lager zetten en verder laten gaar pruttelen voor ongeveer 2 uur.
Het vlees is gaar wanneer je het met een vork makkelijk in stukken duwt op een bord.
Bind de saus met de bruine roux (vlees uit scheppen of voorzichtig roeren zodat het vlees heel blijft).
Voeg nu het spek en de champignons toe en laat even opwarmen.
Smaak af en houd warm.
Severen met dennenaardappeltjes
Ingrediënten
Aanwijzingen
Laat de hindenragout (verpakt per 500gr.) gedurende 5 dagen ontdooien in de koelkast (bij 4°C.).
Was de champignons en snij ze in 4, reinig de uien en snij het ontzwoerd spek in lardons.
Bak de champignons en het spek mooi bruin en plaats opzij. Bak de hinderagout mooi donkerbruin, kruid met pezo en schep in de kookketel. Doe de halve uiringen in de braadpan en laat mooi bruin kleuren.
Blus met de rode wijn, een kleine hoeveelheid water en laat even de bakresten los koken.
Doe de uien met de vloeistof bij de hindenragout samen met de laurier, vleesbouillon, kippenbouillon en Luikse siroop.
De jeneverbessen doe je in een metalen theebolletje en voeg je toe.
Vul aan met warm water tot de ragout net onder staat en breng aan de kook.
Zodra de stoverij kookt het vuur lager zetten en verder laten gaar pruttelen voor ongeveer 2 uur.
Het vlees is gaar wanneer je het met een vork makkelijk in stukken duwt op een bord.
Bind de saus met de bruine roux (vlees uit scheppen of voorzichtig roeren zodat het vlees heel blijft).
Voeg nu het spek en de champignons toe en laat even opwarmen.
Smaak af en houd warm.
Severen met dennenaardappeltjes