Havermoutkoekjes

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
Per 24 st:
 25 g Rozijnen
 25 g Cranberry gedroogd
 25 g Noten
 250 g Havermout
 125 g Melkerijboter
 175 g Bruine kandijsuiker
 50 g Suiker
 1 theelepel Eieren
 75 g Zelfrijzende bloem
 Snuifje zout
1

Om te beginnen eerst de noten fijn hakken en de bakplaat insmeren met gesmolten bakboter.

2

Boter zacht maken, machinaal los kloppen met de suiker en kandijsuiker. Het ei toevoegen en opnieuw goed mengen. Voeg de bloem, zout toe en laat opnieuw rustig mengen.

3

Spatel nu de havermout er onder en dan de rozijnen, cranberry en noten.

4

Schep met een ijsschepper bolletjes (30gr.) op de bakplaat met een beetje plaats tussen. Druk ze een beetje plat met natte vingers.

5

Afbakken op 170 C. gedurende 12 minuten.

Ingrediënten

Per 24 st:
 25 g Rozijnen
 25 g Cranberry gedroogd
 25 g Noten
 250 g Havermout
 125 g Melkerijboter
 175 g Bruine kandijsuiker
 50 g Suiker
 1 theelepel Eieren
 75 g Zelfrijzende bloem
 Snuifje zout

Aanwijzingen

1

Om te beginnen eerst de noten fijn hakken en de bakplaat insmeren met gesmolten bakboter.

2

Boter zacht maken, machinaal los kloppen met de suiker en kandijsuiker. Het ei toevoegen en opnieuw goed mengen. Voeg de bloem, zout toe en laat opnieuw rustig mengen.

3

Spatel nu de havermout er onder en dan de rozijnen, cranberry en noten.

4

Schep met een ijsschepper bolletjes (30gr.) op de bakplaat met een beetje plaats tussen. Druk ze een beetje plat met natte vingers.

5

Afbakken op 170 C. gedurende 12 minuten.

Notes

Havermoutkoekjes