Haaienvinnenensoep [YU-CH’IH-T’ANG]

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd1 uurKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur 30 minuten
Per liter:
 0,15 theelepel Braadkip 1.2 kg
 3,50 g Selderblad
 10 g Gekookte hesp snede
 12,50 g Surimi
 0,15 fl oz Lookpasta
 0,33 fl oz Soyasaus zout
 5,66 g Aardappelzetmeel
 5,66 g Maïzena
 15 g Pijpajuin
 1 theelepel Ei
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 PeZo
 Water
1

Kook een dag voordien een kippenbouillon [zie soepen] van de kip en plaats na afkoeling in de koelkast.

2

Giet de kippenbouillon in een grote soeppot en vul aan met water, kippenbouillon Knorr, peper, sojasaus, zout en breng aan de kook.

3

Pluk het vlees van de kippen en trek het in dunne sliertjes, snij de surimistaafjes in 2 en snij of trek ze in dunne reepjes. Snij de hesp in dunne reepjes van 4cm. lang.

4

Was het selderblad en pijpajuin en snij in dunne reepjes.

5

Fruit in een pannetje de lookpasta goudgeel met een beetje olie [daarna onmiddellijk uit het pannetje doen anders verbrand de lookpasta].

6

Wanneer de soep kookt voeg je de kip, surimi, hesp en lookpasta toe en breng opnieuw aan de kook. Maak een papje van maïzena/aardappelzetmeel met weinig water en bind de soep.

7

Klop de eieren stevig los en giet deze door de puntzeef in de soep maar intussen wel blijven roeren in de soep met een spatel of pollepel. Verder afsmaken met pezo en/of sojasaus, voeg nu ook het selderblad en de pijpajuin toe.

OPGELET:
8

Na gebruik niet invriezen.

Ingrediënten

Per liter:
 0,15 theelepel Braadkip 1.2 kg
 3,50 g Selderblad
 10 g Gekookte hesp snede
 12,50 g Surimi
 0,15 fl oz Lookpasta
 0,33 fl oz Soyasaus zout
 5,66 g Aardappelzetmeel
 5,66 g Maïzena
 15 g Pijpajuin
 1 theelepel Ei
 8,33 g Kippenbouillon Knorr
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

Kook een dag voordien een kippenbouillon [zie soepen] van de kip en plaats na afkoeling in de koelkast.

2

Giet de kippenbouillon in een grote soeppot en vul aan met water, kippenbouillon Knorr, peper, sojasaus, zout en breng aan de kook.

3

Pluk het vlees van de kippen en trek het in dunne sliertjes, snij de surimistaafjes in 2 en snij of trek ze in dunne reepjes. Snij de hesp in dunne reepjes van 4cm. lang.

4

Was het selderblad en pijpajuin en snij in dunne reepjes.

5

Fruit in een pannetje de lookpasta goudgeel met een beetje olie [daarna onmiddellijk uit het pannetje doen anders verbrand de lookpasta].

6

Wanneer de soep kookt voeg je de kip, surimi, hesp en lookpasta toe en breng opnieuw aan de kook. Maak een papje van maïzena/aardappelzetmeel met weinig water en bind de soep.

7

Klop de eieren stevig los en giet deze door de puntzeef in de soep maar intussen wel blijven roeren in de soep met een spatel of pollepel. Verder afsmaken met pezo en/of sojasaus, voeg nu ook het selderblad en de pijpajuin toe.

OPGELET:
8

Na gebruik niet invriezen.

Notes

Haaienvinnenensoep [YU-CH’IH-T’ANG]