Griekse komkommersalade (tzaziki)

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd20 minuten
 5 theelepel Komkommer
 3,75 gals Griekse yoghurt [vaste]
 0,75 ons Lookpasta
 Peper van de molen
 Zout
 25 g Verse munt of dille
1

Was de komkommers en verwijder voor en achterkant.

2

Snij in de lengte door en verwijder met een koffielepel de zaadjes.

3

Versnijd de komkommer met de mandoline in dunne reepjes, leg ze in een (gastronorm) mand of vergiet.

4

Bestrooi ze met behoorlijk wat zout en meng even onder elkaar.

5

Het zout zal nu het vocht uit de schijfjes halen, ze zijn goed wanneer ze er wat glazig uit zien (dit kan wel een uurtje duren, dus plaats in de koeling).

6

Nu in de mand de schijfjes onder stromend water afspoelen (om het zout te verwijderen).

7

Wring telkens kleine hoeveelheden uit in een keukenhanddoek, er zal veel water (sap) uit komen.

8

Meng de yoghurt, lookpasta en peper van de molen (geen zout voor dat je eens geproefd hebt) in een kom.

9

Een ½ uurtje voor verbruik de yoghurt onder de komkommer mengen, afsmaken en verdelen.

10

Was de munt, pluk de blaadjes en snij fijn. Dille wassen en snijden tot aan de dikke steeltjes. Meng onder de komkommersalade.

Tip:
11

Je kunt ook yoghurt + mayonaise gebruiken, zo is de salade minder scherp.

12

Indien je geen vaste yoghurt vindt vervang deze door platte kaas natuur.

Ingrediënten

 5 theelepel Komkommer
 3,75 gals Griekse yoghurt [vaste]
 0,75 ons Lookpasta
 Peper van de molen
 Zout
 25 g Verse munt of dille

Aanwijzingen

1

Was de komkommers en verwijder voor en achterkant.

2

Snij in de lengte door en verwijder met een koffielepel de zaadjes.

3

Versnijd de komkommer met de mandoline in dunne reepjes, leg ze in een (gastronorm) mand of vergiet.

4

Bestrooi ze met behoorlijk wat zout en meng even onder elkaar.

5

Het zout zal nu het vocht uit de schijfjes halen, ze zijn goed wanneer ze er wat glazig uit zien (dit kan wel een uurtje duren, dus plaats in de koeling).

6

Nu in de mand de schijfjes onder stromend water afspoelen (om het zout te verwijderen).

7

Wring telkens kleine hoeveelheden uit in een keukenhanddoek, er zal veel water (sap) uit komen.

8

Meng de yoghurt, lookpasta en peper van de molen (geen zout voor dat je eens geproefd hebt) in een kom.

9

Een ½ uurtje voor verbruik de yoghurt onder de komkommer mengen, afsmaken en verdelen.

10

Was de munt, pluk de blaadjes en snij fijn. Dille wassen en snijden tot aan de dikke steeltjes. Meng onder de komkommersalade.

Tip:
11

Je kunt ook yoghurt + mayonaise gebruiken, zo is de salade minder scherp.

12

Indien je geen vaste yoghurt vindt vervang deze door platte kaas natuur.

Griekse komkommersalade (tzaziki)