Gevulde tomaat

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 10 theelepel Tomaten
 1,13 kg Gemengd gehakt
 31,25 g Paneermeel
 31,25 g Aardappelzetmeel
 1,25 theelepel Eieren
 188 g Uien
1

Het gemengdgehakt samen met aardappelzetmeel, eieren, paneermeel machinaal los kloppen.

2

Uien reinigen, fijn snipperen, gaar stoven in boter en op lage stand onder het gehakt mengen.

3

Verwijder de kern (waar het steeltje aan de tomaat vast zat) van de tomaat, De onderkant van de tomaat af snijden en bewaren, dit wordt het deksel van de gevulde tomaat.

4

De tomaten uithollen (het vruchtvlees even opkoken/zeven voor de tomatensaus) en vullen met het gehakt (met een ijsschepper 1 bol in duwen en 1bol bovenop vastduwen) deksel op het gehakt.

5

Afbakken gedurende 30 Minutes op 170°C.

6

Serveren met tomatensaus (zie sauzen) en puree

Ingrediënten

 10 theelepel Tomaten
 1,13 kg Gemengd gehakt
 31,25 g Paneermeel
 31,25 g Aardappelzetmeel
 1,25 theelepel Eieren
 188 g Uien

Aanwijzingen

1

Het gemengdgehakt samen met aardappelzetmeel, eieren, paneermeel machinaal los kloppen.

2

Uien reinigen, fijn snipperen, gaar stoven in boter en op lage stand onder het gehakt mengen.

3

Verwijder de kern (waar het steeltje aan de tomaat vast zat) van de tomaat, De onderkant van de tomaat af snijden en bewaren, dit wordt het deksel van de gevulde tomaat.

4

De tomaten uithollen (het vruchtvlees even opkoken/zeven voor de tomatensaus) en vullen met het gehakt (met een ijsschepper 1 bol in duwen en 1bol bovenop vastduwen) deksel op het gehakt.

5

Afbakken gedurende 30 Minutes op 170°C.

6

Serveren met tomatensaus (zie sauzen) en puree

Notes

Gevulde tomaat