Snij de courgette (1/2 p./p.) in 3 of 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.
Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.
Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat 20 min. uitlekken.
Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.
Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.
Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes. Of gebruik de kernthermometer 75C.
Serveer met rijst en tomatensaus.
Optie 2: gebruik een bolcourgette. Snij het deksel er af en hol het dekseltje een beetje uit.
Snij in de courgette 0,5cm. van de kant en hol dan met een koffielepel verder uit.
Schep met behulp van een ijsschepper 1 bolletje gehakt in de courgette en duw met de vingers verder in. Schep een 2e gehaktballetje bovenop en druk het dekseltje er bovenop.
Verder afbakken volgens bovenstaande instructies.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij de courgette (1/2 p./p.) in 3 of 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.
Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.
Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat 20 min. uitlekken.
Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.
Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.
Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes. Of gebruik de kernthermometer 75C.
Serveer met rijst en tomatensaus.
Optie 2: gebruik een bolcourgette. Snij het deksel er af en hol het dekseltje een beetje uit.
Snij in de courgette 0,5cm. van de kant en hol dan met een koffielepel verder uit.
Schep met behulp van een ijsschepper 1 bolletje gehakt in de courgette en duw met de vingers verder in. Schep een 2e gehaktballetje bovenop en druk het dekseltje er bovenop.
Verder afbakken volgens bovenstaande instructies.