Gevulde courgette met gehakt

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 5 theelepel Courgette
 830 g Gemengd gehakt
 1 theelepel Eieren
 ½ theelepel Grote uien
 1 ons Lookpasta
 ½ ons Oregano
 25 g Paneermeel
 170 g Geraspte kaas 40%
 8,33 g Gehakte peterselie
 Sambal
 17 g Aardappelzetmeel
1

Snij de courgette (1/2 p./p.) in 3 of 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.

2

Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.

3

Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat 20 min. uitlekken.

4

Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.

5

Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.

6

Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes. Of gebruik de kernthermometer 75C.

7

Serveer met rijst en tomatensaus.

8

Optie 2: gebruik een bolcourgette. Snij het deksel er af en hol het dekseltje een beetje uit.
Snij in de courgette 0,5cm. van de kant en hol dan met een koffielepel verder uit.

9

Schep met behulp van een ijsschepper 1 bolletje gehakt in de courgette en duw met de vingers verder in. Schep een 2e gehaktballetje bovenop en druk het dekseltje er bovenop.
Verder afbakken volgens bovenstaande instructies.

Ingrediënten

 5 theelepel Courgette
 830 g Gemengd gehakt
 1 theelepel Eieren
 ½ theelepel Grote uien
 1 ons Lookpasta
 ½ ons Oregano
 25 g Paneermeel
 170 g Geraspte kaas 40%
 8,33 g Gehakte peterselie
 Sambal
 17 g Aardappelzetmeel

Aanwijzingen

1

Snij de courgette (1/2 p./p.) in 3 of 4 stukken en verwijder de zaden middenin. Zet ze mooi recht in een lage gastronormbak of vuurvaste schaal.

2

Hak of snij de zaden in kleine stukjes (niet mixen), snipper de uien.

3

Stoof de ui en courgette heel kort in een beetje olijfolie, laat 20 min. uitlekken.

4

Meng het gehakt, aardappelzetmeel, paneermeel, oregano, lookpasta, gehakte peterselie (sambal) en de eieren machinaal. Meng de zaden en de ui op trage snelheid onder het gehakt.

5

Doe de gehaktvulling in een spuitzak met brede effen spuitmond en vul de holte in de courgette met nog een grote toren bovenop. Strooi de gemalen kaas er bovenop.

6

Bak af op 160C. gedurende 25 Minutes. Of gebruik de kernthermometer 75C.

7

Serveer met rijst en tomatensaus.

8

Optie 2: gebruik een bolcourgette. Snij het deksel er af en hol het dekseltje een beetje uit.
Snij in de courgette 0,5cm. van de kant en hol dan met een koffielepel verder uit.

9

Schep met behulp van een ijsschepper 1 bolletje gehakt in de courgette en duw met de vingers verder in. Schep een 2e gehaktballetje bovenop en druk het dekseltje er bovenop.
Verder afbakken volgens bovenstaande instructies.

Notes

Gevulde courgette met gehakt