Gepocheerde peren met amandelen

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd40 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd50 minuten
Per 10 st:
 2,80 gals Witte wijn
 0,14 ons Kaneel
 143 g Suiker
 71 g Rozijnen
 0,14 theelepel Sinaasappel
 0,14 theelepel Citroen
 5 theelepel Peren Conference
 50 g Amandelen
 6,40 gals Water
1

1 Dag voordien: Witte wijn, kaneel, suiker, sinaasappel gehalveerd, citroen gehalveerd en water in een ruime kookpot doen.

2

De rozijnen afspoelen met koud water en toevoegen.

3

De peren schillen maar steeltje aan laten en in het vocht leggen.

4

Aan de kook brengen, zodra het kookt vuur iets lager zetten en rustig met deksel er op laten garen.

5

Zodra ze gaar zijn Met mes of vleesvork vlot tot in het midden prikken) laten afkoelen met kookpot in een spoelbak met koud water.

6

De amandelen in de oven of pan roosteren.

7

De koude peren halveren, klokhuis verwijderen en in de bakken verdelen.

8

Kookvocht opgieten met rozijnen en bestrooien met amandelschilfers.

Optie:
9

eventueel julienne van sinaasappel en citroenzeste 2 maal koken in suikersiroop als extra garnituur.

Ingrediënten

Per 10 st:
 2,80 gals Witte wijn
 0,14 ons Kaneel
 143 g Suiker
 71 g Rozijnen
 0,14 theelepel Sinaasappel
 0,14 theelepel Citroen
 5 theelepel Peren Conference
 50 g Amandelen
 6,40 gals Water

Aanwijzingen

1

1 Dag voordien: Witte wijn, kaneel, suiker, sinaasappel gehalveerd, citroen gehalveerd en water in een ruime kookpot doen.

2

De rozijnen afspoelen met koud water en toevoegen.

3

De peren schillen maar steeltje aan laten en in het vocht leggen.

4

Aan de kook brengen, zodra het kookt vuur iets lager zetten en rustig met deksel er op laten garen.

5

Zodra ze gaar zijn Met mes of vleesvork vlot tot in het midden prikken) laten afkoelen met kookpot in een spoelbak met koud water.

6

De amandelen in de oven of pan roosteren.

7

De koude peren halveren, klokhuis verwijderen en in de bakken verdelen.

8

Kookvocht opgieten met rozijnen en bestrooien met amandelschilfers.

Optie:
9

eventueel julienne van sinaasappel en citroenzeste 2 maal koken in suikersiroop als extra garnituur.

Gepocheerde peren met amandelen