Fruittaart met bladerdeeg

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd45 minuten
Per st:
 0,20 theelepel Bladerdeeg Banquet d'Or diepvries2,5mm. x 56cm. x 36,5cm
 0,20 l Banketbakkersroom van  melk
 Fruit: aardbei, ananas, banaan, kiwi enz.
 0,20 theelepel Ei
 50 g Abricoter
 30 g    Of:   Gelfix Dr. Oetker(is suiker voor confituur te maken)
1

Bestrijk de lage taart vormen (liefst gekarteld) met gesmolten boter.

2

Bekleed de vormen met bladerdeeg, de overschotten tot een bal kneden en opnieuw uitrollen. De bodem prikken met een vork.

3

Leg een groot stuk plastiekfolie (microgolf bestendig) over de vorm, vul met gedroogde erwten (bakerwten) en plooi de plastiekfolie terug over de erwten naar binnen (randen moeten vrij zijn).

4

Bestrijk de randen met het los geklopt ei.

5

Bak in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 15 minuten neem uit de oven en verwijder met plastiekfolie de gedroogde erwten.

6

Opnieuw in de oven en nogmaals 7 minuten bakken.

7

Uit de oven, de vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster.

8

Onderaan eventueel een laagje pure chocolade aanbrengen met een borsteltje (voorkomt het slap worden van het deeg, steviger).

9

Laten opstijven en vullen met de los geklopte banketbakkersroom (gebruik een spuitzak met effe spuitmond).

10

Het fruit reinigen en mooi bovenop schikken, abricoteren.

OF:
11

Of: 30gr. Gelfix+0,4dl. water (Gelfix is confituursuiker o.a. van Tienen suiker) even opkoken en het fruit bestrijken (=kleurloos maar blinkt mooi).

12

Afwerken met een rossas slagroom.
Kan eventueel ook gevuld worden met slagroom of half/half

Ingrediënten

Per st:
 0,20 theelepel Bladerdeeg Banquet d'Or diepvries2,5mm. x 56cm. x 36,5cm
 0,20 l Banketbakkersroom van  melk
 Fruit: aardbei, ananas, banaan, kiwi enz.
 0,20 theelepel Ei
 50 g Abricoter
 30 g    Of:   Gelfix Dr. Oetker(is suiker voor confituur te maken)

Aanwijzingen

1

Bestrijk de lage taart vormen (liefst gekarteld) met gesmolten boter.

2

Bekleed de vormen met bladerdeeg, de overschotten tot een bal kneden en opnieuw uitrollen. De bodem prikken met een vork.

3

Leg een groot stuk plastiekfolie (microgolf bestendig) over de vorm, vul met gedroogde erwten (bakerwten) en plooi de plastiekfolie terug over de erwten naar binnen (randen moeten vrij zijn).

4

Bestrijk de randen met het los geklopt ei.

5

Bak in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 15 minuten neem uit de oven en verwijder met plastiekfolie de gedroogde erwten.

6

Opnieuw in de oven en nogmaals 7 minuten bakken.

7

Uit de oven, de vorm verwijderen en laten afkoelen op een rooster.

8

Onderaan eventueel een laagje pure chocolade aanbrengen met een borsteltje (voorkomt het slap worden van het deeg, steviger).

9

Laten opstijven en vullen met de los geklopte banketbakkersroom (gebruik een spuitzak met effe spuitmond).

10

Het fruit reinigen en mooi bovenop schikken, abricoteren.

OF:
11

Of: 30gr. Gelfix+0,4dl. water (Gelfix is confituursuiker o.a. van Tienen suiker) even opkoken en het fruit bestrijken (=kleurloos maar blinkt mooi).

12

Afwerken met een rossas slagroom.
Kan eventueel ook gevuld worden met slagroom of half/half

Fruittaart met bladerdeeg