De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Intussen de melk/boter onder het kookpunt brengen.
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
Melk/boter toevoegen en verder mengen .
Afsmaken.
Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.
Warm houden au bain-marie.
Serveren zowel bij vis als vlees.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
Intussen de melk/boter onder het kookpunt brengen.
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
Melk/boter toevoegen en verder mengen .
Afsmaken.
Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.
Warm houden au bain-marie.
Serveren zowel bij vis als vlees.