
3,38 kg Aardappelen
0,44 gal Halfvolle melk
0,47 kg Erwten Ardo dv.
46,88 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo
1
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
2
Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
3
Intussen de melk/boter onder het kookpunt brengen.
4
In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.
5
Melk/boter toevoegen en verder mengen .
6
Afsmaken.
7
Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.
8
Warm houden au bain-marie.
Tip:
9
Serveren zowel bij vis als vlees.
Ingrediënten
3,38 kg Aardappelen
0,44 gal Halfvolle melk
0,47 kg Erwten Ardo dv.
46,88 g Melkerijboter
Nootmuskaat
pezo