Erwtenpuree

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd45 minuten
 3,38 kg Aardappelen
 0,44 gal Halfvolle melk
 0,47 kg Erwten Ardo dv.
 46,88 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo
1

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

2

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

3

Intussen de melk/boter onder het kookpunt brengen.

4

In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.

5

Melk/boter toevoegen en verder mengen .

6

Afsmaken.

7

Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.

8

Warm houden au bain-marie.

Tip:
9

Serveren zowel bij vis als vlees.

Ingrediënten

 3,38 kg Aardappelen
 0,44 gal Halfvolle melk
 0,47 kg Erwten Ardo dv.
 46,88 g Melkerijboter
 Nootmuskaat
 pezo

Aanwijzingen

1

De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.

2

Gaarstomen voor 25 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min. open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.

3

Intussen de melk/boter onder het kookpunt brengen.

4

In de ketel de aardappelen met de kruiden (bateur) plat draaien.

5

Melk/boter toevoegen en verder mengen .

6

Afsmaken.

7

Intussen de erwten voor 9 minuten steamen, spatel op het laatst voorzichtig onder de puree.

8

Warm houden au bain-marie.

Tip:
9

Serveren zowel bij vis als vlees.

Notes

Erwtenpuree