De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 30 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel (bateur) plat draaien.
Kruiden met pezo en nootmuskaat.
Echte boter gesmolten bij de puree voegen en al draaiend de losgeklopte eierdooiers toevoegen. Als de puree nog te vast is eventueel een beetje melk toevoegen (niet te plat maken, torentje mag niet weg zakken).
De puree licht laten afkoelen.
Platen licht in boteren en de puree op spuiten met spuitzak en gekartelde spuitmond 10.
Indien de puree niet onmiddellijk wordt verbruikt, in de koeling plaatsen.
In de oven op 175°C gedurende 20 minuten opwarmen, kleuren (goudbruin).
Eventueel bijkleuren onder de salamander (grill).
Je kunt ook maar 31 gr. boter toevoegen en de rest vervangen door melk.
Ingrediënten
Aanwijzingen
De aardappelen schillen, pitten, in stukken versnijden en wassen.
Gaarstomen voor 30 minuten in de steamer (of koken in licht gezouten water tot ze gaar zijn, bloemen). Na het stomen de deur 3 min open zetten zodat de aardappelen kunnen drogen.
In de ketel (bateur) plat draaien.
Kruiden met pezo en nootmuskaat.
Echte boter gesmolten bij de puree voegen en al draaiend de losgeklopte eierdooiers toevoegen. Als de puree nog te vast is eventueel een beetje melk toevoegen (niet te plat maken, torentje mag niet weg zakken).
De puree licht laten afkoelen.
Platen licht in boteren en de puree op spuiten met spuitzak en gekartelde spuitmond 10.
Indien de puree niet onmiddellijk wordt verbruikt, in de koeling plaatsen.
In de oven op 175°C gedurende 20 minuten opwarmen, kleuren (goudbruin).
Eventueel bijkleuren onder de salamander (grill).
Je kunt ook maar 31 gr. boter toevoegen en de rest vervangen door melk.