Currystoverij met ananas

MoeilijkheidBeginner
Hoeveelheid (1 portie = 10 personen, 1 liter of 1 kg)1 portie
Voorbereidingstijd1 minuutKooktijd1 minuutTotaaltijd2 minuten
 1,33 kg Kippenragout
 0,25 st. Uien
 7 g Kerriepoeder
 147 g Roux
 0,25 st. Wortel
 40 g Kippenbouillon Knorr
 0,25 l Halfvolle melk
 0,80 st. Ananas blik 565gr.
 1 blad Laurier
 pezo
1

Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.

2

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.

4

Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder, kurkuma (voor de mooie gele kleur) aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).

5

Het kookvocht met sap mixen met de roux tot de juiste dikte.

6

Ananas toevoegen en afsmaken.

7

Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.

8

Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.

9

Serveren met bami-goreng.

Ingrediënten

 1,33 kg Kippenragout
 0,25 st. Uien
 7 g Kerriepoeder
 147 g Roux
 0,25 st. Wortel
 40 g Kippenbouillon Knorr
 0,25 l Halfvolle melk
 0,80 st. Ananas blik 565gr.
 1 blad Laurier
 pezo

Bereiding

1

Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.

2

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.

3

Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.

4

Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder, kurkuma (voor de mooie gele kleur) aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).

5

Het kookvocht met sap mixen met de roux tot de juiste dikte.

6

Ananas toevoegen en afsmaken.

7

Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.

8

Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.

9

Serveren met bami-goreng.

Currystoverij met ananas