Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.
De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.
Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.
Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder, kurkuma (voor de mooie gele kleur) aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).
Het kookvocht met sap mixen met de roux tot de juiste dikte.
Ananas toevoegen en afsmaken.
Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.
Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.
Serveren met bami-goreng.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Ananas afgieten (sap bijhouden) en de schijven ananas in blokjes snijden.
De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk laten koken. Zodra het kookt afspoelen onder koud stromend water.
Opnieuw opzetten met wortel, uien, pezo en laurier. Zodra het kookt op een laag vuurtje laten gaar pruttelen tot het vlees gaar is.
Afgieten in een vergiet en de kippenbouillon met de halfvolle melk, kerriepoeder, kurkuma (voor de mooie gele kleur) aan de kook brengen (intussen het vlees warm houden).
Het kookvocht met sap mixen met de roux tot de juiste dikte.
Ananas toevoegen en afsmaken.
Giet de saus bij het kippenvlees, roer voorzichtig om en warm een beetje bij.
Niet te veel meer omroeren zodat het mooie stukjes vlees blijven.
Serveren met bami-goreng.