Currysaus met ananas

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten
 270 g Grote uien
 0,20 l Halfvolle melk
 20 g Groentebouillon knorr
 10 g Currypoeder Verstegen
 180 g Ananas in blik
 70 g Blanke roux Knorr
 270 g Appelmoes (blik)
 Zout
1

De siroop scheiden van de ananas, snij de ananas in kleine stukjes.

2

Reinig de uien en fruit ze in een beetje olie, voeg de appelmoes toe en laat even verder stoven.

3

Bestrooi met de currypoeder (kurkuma voor de mooie gele kleur) en laat even al roerend drogen, blus met de ananassiroop en water.
Voeg de groentebouillon toe.

4

Gaar koken, melk toevoegen, aanvullen met water tot 1L. en even onder het kookpunt brengen.

5

Mixen en binden met de blanke roux, afsmaken.

6

Zeven en de ananasblokjes (en eventueel room) toevoegen.

Ingrediënten

 270 g Grote uien
 0,20 l Halfvolle melk
 20 g Groentebouillon knorr
 10 g Currypoeder Verstegen
 180 g Ananas in blik
 70 g Blanke roux Knorr
 270 g Appelmoes (blik)
 Zout

Aanwijzingen

1

De siroop scheiden van de ananas, snij de ananas in kleine stukjes.

2

Reinig de uien en fruit ze in een beetje olie, voeg de appelmoes toe en laat even verder stoven.

3

Bestrooi met de currypoeder (kurkuma voor de mooie gele kleur) en laat even al roerend drogen, blus met de ananassiroop en water.
Voeg de groentebouillon toe.

4

Gaar koken, melk toevoegen, aanvullen met water tot 1L. en even onder het kookpunt brengen.

5

Mixen en binden met de blanke roux, afsmaken.

6

Zeven en de ananasblokjes (en eventueel room) toevoegen.

Notes

Currysaus met ananas