
270 g Grote uien
0,20 l Halfvolle melk
20 g Groentebouillon knorr
10 g Currypoeder Verstegen
180 g Ananas in blik
70 g Blanke roux Knorr
270 g Appelmoes (blik)
Zout
1
De siroop scheiden van de ananas, snij de ananas in kleine stukjes.
2
Reinig de uien en fruit ze in een beetje olie, voeg de appelmoes toe en laat even verder stoven.
3
Bestrooi met de currypoeder (kurkuma voor de mooie gele kleur) en laat even al roerend drogen, blus met de ananassiroop en water.
Voeg de groentebouillon toe.
4
Gaar koken, melk toevoegen, aanvullen met water tot 1L. en even onder het kookpunt brengen.
5
Mixen en binden met de blanke roux, afsmaken.
6
Zeven en de ananasblokjes (en eventueel room) toevoegen.
Ingrediënten
270 g Grote uien
0,20 l Halfvolle melk
20 g Groentebouillon knorr
10 g Currypoeder Verstegen
180 g Ananas in blik
70 g Blanke roux Knorr
270 g Appelmoes (blik)
Zout