
270 g Grote uien
0,80 l Halfvolle melk
15 g Groentebouillon knorr
4 g Currypoeder ISFI
2 g Kurkuma
80 g Blanke roux Knorr
Olie
Zout
1
Reinig de uien en snij ze in kleinere stukken, fruit ze gaar in de olie.
2
Voeg de halfvolle melk en groentebouillon toe en breng aan de kook.
3
Regelmatig in roeren zodat de melk niet aanbrandt.
4
Zodra de melk kookt op een laag vuurtje zetten, mixen en intussen de kurkuma en curry toevoegen.
5
Binden (mixer blijven gebruiken) met de blanke roux en even aan de kook brengen.
6
Houd warm, indien de saus opnieuw opkookt kan deze shiften (mixer even in plaatsen, of met klopper stevig doorroeren).
7
TIP: je kan water gebruiken i.p.v. melk en op het einde een scheut room toevoegen.
Ingrediënten
270 g Grote uien
0,80 l Halfvolle melk
15 g Groentebouillon knorr
4 g Currypoeder ISFI
2 g Kurkuma
80 g Blanke roux Knorr
Olie
Zout