Curry/kipstoverij met champignons en tagliatelle

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 1,42 kg kippenragout
 71 g Champignons
 1,50 stokjes laurier
 0,25 theelepel Ui
 0,50 theelepel wortel
 157 g Roux
 28,50 g Kippenbouillon Knorr
 85 g Tagliatelle
 2,80 gals Halfvolle melk
 1 ons lookpasta (zie allerlei)
 7,10 g Kerriepoeder
 zout
 water
 Kurkuma
1

Een dag voordien de champignons in schijfjes versnijden, opzetten met de halfvolle melk en pezo.

2

Afgedekt met boterpapier en deksel op het vuur plaatsen.

3

Als de champignons gaar zijn de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om ze zo snel mogelijk te laten afkoelen.

4

Boterpapier verwijderen, afdekken met plastiekfolie en in de koeling plaatsen.

5

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen. Zodra het kookt in een spoelbak plaatsen en afspoelen met koud water.

6

Opnieuw opzetten met laurier, wortel, ui, peper, kippenbouillon, water en aan de kook brengen.

7

De kippenragout gaar laten pruttelen, de ui, laurier en wortel verwijderen en afgieten (vocht opvangen).

8

Bij de kippenbouillon het kookvocht van de champignons, kerriepoeder, lookpasta voegen en koken.

9

Binden met roux en afsmaken met zout.

10

De gare kippenragout, champignons aan de saus toevoegen.

11

Afwerken met gehakte peterselie en eventueel wat room.

12

Tagliatelle gaar koken in ruim gezouten water.

Ingrediënten

 1,42 kg kippenragout
 71 g Champignons
 1,50 stokjes laurier
 0,25 theelepel Ui
 0,50 theelepel wortel
 157 g Roux
 28,50 g Kippenbouillon Knorr
 85 g Tagliatelle
 2,80 gals Halfvolle melk
 1 ons lookpasta (zie allerlei)
 7,10 g Kerriepoeder
 zout
 water
 Kurkuma

Aanwijzingen

1

Een dag voordien de champignons in schijfjes versnijden, opzetten met de halfvolle melk en pezo.

2

Afgedekt met boterpapier en deksel op het vuur plaatsen.

3

Als de champignons gaar zijn de kookpot in een spoelbak met koud water plaatsen om ze zo snel mogelijk te laten afkoelen.

4

Boterpapier verwijderen, afdekken met plastiekfolie en in de koeling plaatsen.

5

De kippenragout opzetten in koud gezouten water en zo snel mogelijk aan de kook brengen. Zodra het kookt in een spoelbak plaatsen en afspoelen met koud water.

6

Opnieuw opzetten met laurier, wortel, ui, peper, kippenbouillon, water en aan de kook brengen.

7

De kippenragout gaar laten pruttelen, de ui, laurier en wortel verwijderen en afgieten (vocht opvangen).

8

Bij de kippenbouillon het kookvocht van de champignons, kerriepoeder, lookpasta voegen en koken.

9

Binden met roux en afsmaken met zout.

10

De gare kippenragout, champignons aan de saus toevoegen.

11

Afwerken met gehakte peterselie en eventueel wat room.

12

Tagliatelle gaar koken in ruim gezouten water.

Curry/kipstoverij met champignons en tagliatelle