Maat van cup cakes: bodem 4cm., boven 6cm. .
Maak het beslag zoals vanillecake (zie desserts).
Cutter de chocolade parels kort tot kleinere stukjes en meng samen met de Amaretto onder het beslag.
Zet 10 papieren cup cakes (niet tegen elkaar) op een bakplaat en vul ze (met behulp van een spuitzak) voor de helft. Plaats eventueel in een cupcake vorm maar niet noodzakelijk (zorgt er enkel voor dat ze mooi hun vorm behouden).
Bak af in een voorverwarmde oven voor 15 minuten op 165°C. tot ze goudbruin zijn.
Uit de oven halen en op een rooster verder laten afkoelen.
De grootte van de cup cakes beïnvloedt de baktijd en het aantal.
De toegevoegde alcohol kan vervangen worden door andere bv. Grand-Marnier, Kirsh enz.….
Chocoladestukjes kan je vervangen door rozijnen, gekonfijte sinaasappel enz.….
Na afkoeling van de cup cakes kunnen deze bestreken worden met een suikersiroop (1deel water/2delen suiker, koken en laten afkoelen), zo maak je ze glanzend bovenaan.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maat van cup cakes: bodem 4cm., boven 6cm. .
Maak het beslag zoals vanillecake (zie desserts).
Cutter de chocolade parels kort tot kleinere stukjes en meng samen met de Amaretto onder het beslag.
Zet 10 papieren cup cakes (niet tegen elkaar) op een bakplaat en vul ze (met behulp van een spuitzak) voor de helft. Plaats eventueel in een cupcake vorm maar niet noodzakelijk (zorgt er enkel voor dat ze mooi hun vorm behouden).
Bak af in een voorverwarmde oven voor 15 minuten op 165°C. tot ze goudbruin zijn.
Uit de oven halen en op een rooster verder laten afkoelen.
De grootte van de cup cakes beïnvloedt de baktijd en het aantal.
De toegevoegde alcohol kan vervangen worden door andere bv. Grand-Marnier, Kirsh enz.….
Chocoladestukjes kan je vervangen door rozijnen, gekonfijte sinaasappel enz.….
Na afkoeling van de cup cakes kunnen deze bestreken worden met een suikersiroop (1deel water/2delen suiker, koken en laten afkoelen), zo maak je ze glanzend bovenaan.