
Per 6 personen:
170 g Pure chocolade met zoetstof Eger (Colruyt)
0,30 ml Zoetstof (Dr. Oetker)
3 theelepel Eieren
1 stokje Gelatine 3gr.
340 g Slagroom 40%
1
Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.
2
Klop de slagroom met de zoetstof (de zoetstof kan je afmeten met een klein spuitje van 5ml.) machinaal half op (=stijf maar niet helemaal vast) en plaats in de koeling.
3
Gelatine uitknijpen en in een glas smelten in de microgolfoven (wanneer de gelatine bijna wil gaan pruttelen).
4
Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec/omroeren/10sec/omroeren…).
5
Klop de eieren machinaal stijf.
6
Spatel met klopper druppelsgewijs de gelatine onder de eieren, vervolgens de gesmolten chocolade.
7
Slagroom onder spatelen tot een homogene massa.
8
Zo kort mogelijk mengen.
9
In glazen spuiten met een spuitzak met gekartelde spuitmond.
10
Afwerken met een chocolade (met zoetstof) garnituur.
Ingrediënten
Per 6 personen:
170 g Pure chocolade met zoetstof Eger (Colruyt)
0,30 ml Zoetstof (Dr. Oetker)
3 theelepel Eieren
1 stokje Gelatine 3gr.
340 g Slagroom 40%