Chocolademousse met zoetstof

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd25 minuten
Per 6 personen:
 170 g Pure chocolade met zoetstof Eger (Colruyt)
 0,30 ml Zoetstof (Dr. Oetker)
 3 theelepel Eieren
 1 stokje Gelatine 3gr.
 340 g Slagroom 40%
1

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.

2

Klop de slagroom met de zoetstof (de zoetstof kan je afmeten met een klein spuitje van 5ml.) machinaal half op (=stijf maar niet helemaal vast) en plaats in de koeling.

3

Gelatine uitknijpen en in een glas smelten in de microgolfoven (wanneer de gelatine bijna wil gaan pruttelen).

4

Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec/omroeren/10sec/omroeren…).

5

Klop de eieren machinaal stijf.

6

Spatel met klopper druppelsgewijs de gelatine onder de eieren, vervolgens de gesmolten chocolade.

7

Slagroom onder spatelen tot een homogene massa.

8

Zo kort mogelijk mengen.

9

In glazen spuiten met een spuitzak met gekartelde spuitmond.

10

Afwerken met een chocolade (met zoetstof) garnituur.

Ingrediënten

Per 6 personen:
 170 g Pure chocolade met zoetstof Eger (Colruyt)
 0,30 ml Zoetstof (Dr. Oetker)
 3 theelepel Eieren
 1 stokje Gelatine 3gr.
 340 g Slagroom 40%

Aanwijzingen

1

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.

2

Klop de slagroom met de zoetstof (de zoetstof kan je afmeten met een klein spuitje van 5ml.) machinaal half op (=stijf maar niet helemaal vast) en plaats in de koeling.

3

Gelatine uitknijpen en in een glas smelten in de microgolfoven (wanneer de gelatine bijna wil gaan pruttelen).

4

Smelt de chocolade in de microgolfoven (10sec/omroeren/10sec/omroeren…).

5

Klop de eieren machinaal stijf.

6

Spatel met klopper druppelsgewijs de gelatine onder de eieren, vervolgens de gesmolten chocolade.

7

Slagroom onder spatelen tot een homogene massa.

8

Zo kort mogelijk mengen.

9

In glazen spuiten met een spuitzak met gekartelde spuitmond.

10

Afwerken met een chocolade (met zoetstof) garnituur.

Chocolademousse met zoetstof