Chocolade pizza

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
Per 1 kg:
 416 g Bloem
 16,60 g Verse gist of 2 zakjes Instant gist
 33,30 g Suiker
 229 g Eieren
 292 g Melkerijboter
 2 ml Water
 1,20 g Zout
 Pure chocolade callets, pralinepasta, Nutella, gemalen hazelnootjes, enz.....
Bereiding:
1

Boter zacht maken in de microgolfoven. Alle grondstoffen mengen met bateur. In plastiekfolie wikkelen en laten kort laten opstijven in de koelkast.
De tafel, deegrol bestuiven met bloem en uitrollen tot een pizzabodem zo groot als een bord 2 a 3 mm. dik..

Vulling:
2

Bestrooi (maar niet op elkaar stapelen) de pizzabodem met:

- Chocolade puur
- Praline pasta
- Hazelnoten
- Boter
- Etc....

3

Afbakken voor 10 min. op 175 Celsius.

Garnituur:
4

mascarpone en room apart er bij serveren.

Ingrediënten

Per 1 kg:
 416 g Bloem
 16,60 g Verse gist of 2 zakjes Instant gist
 33,30 g Suiker
 229 g Eieren
 292 g Melkerijboter
 2 ml Water
 1,20 g Zout
 Pure chocolade callets, pralinepasta, Nutella, gemalen hazelnootjes, enz.....

Aanwijzingen

Bereiding:
1

Boter zacht maken in de microgolfoven. Alle grondstoffen mengen met bateur. In plastiekfolie wikkelen en laten kort laten opstijven in de koelkast.
De tafel, deegrol bestuiven met bloem en uitrollen tot een pizzabodem zo groot als een bord 2 a 3 mm. dik..

Vulling:
2

Bestrooi (maar niet op elkaar stapelen) de pizzabodem met:

- Chocolade puur
- Praline pasta
- Hazelnoten
- Boter
- Etc....

3

Afbakken voor 10 min. op 175 Celsius.

Garnituur:
4

mascarpone en room apart er bij serveren.

Notes

Chocolade pizza