Broodpudding in catharinavorm

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uur 15 minutenTotale tijd1 uur 25 minuten
Per stuk:
 0,54 l Halfvolle melk
 200 g Suiker (Kandij/graeffe/kristal)
 217 g Oud droog brood
 83,33 g Rozijnen
 83,33 g Vanillepudding Imperialle
 0,17 ons Kaneel
 1,17 theelepel Peer conference rijp
Topping
 30,83 g Pure chocolade Callebaut
 22,50 g Water
 26,66 g Suiker
1

Brood in kleiner stukken breken en samen met de suiker, kaneel, vanillepudding laten weken in de melk gedurende 15 minuten.

2

De peren schillen en in blokjes snijden.

3

De broodmassa machinaal kort los kloppen.

4

Rozijnen even afspoelen met koud water en laten uitlekken.

5

Peren en rozijnen onder de broodmassa spatelen.

6

De Catharina vormen insmeren met boter en vullen 1cm. van de rand.

7

Afbakken in een voorverwarmde oven 175°C. gedurende 1 uur.

8

Uit de oven 10 minuten laten rusten, uitstorten op een rooster en laten afkoelen.

9

Water met suiker koken en van het vuur de chocolade parels in strooien.

10

Omroeren en met behulp van een paletmes uitstrijken over de koude broodpudding.

11

Laten opstijven en versnijden.

12

Broodpudding zonder peer moet je 0,7 dl. melk gebruiken.

13

Tip: de priemtest om te checken of gebak gaar is werkt niet met broodpudding, als je bovenop duwt moet die vast en veerkrachtig aanvoelen.

Ingrediënten

Per stuk:
 0,54 l Halfvolle melk
 200 g Suiker (Kandij/graeffe/kristal)
 217 g Oud droog brood
 83,33 g Rozijnen
 83,33 g Vanillepudding Imperialle
 0,17 ons Kaneel
 1,17 theelepel Peer conference rijp
Topping
 30,83 g Pure chocolade Callebaut
 22,50 g Water
 26,66 g Suiker

Aanwijzingen

1

Brood in kleiner stukken breken en samen met de suiker, kaneel, vanillepudding laten weken in de melk gedurende 15 minuten.

2

De peren schillen en in blokjes snijden.

3

De broodmassa machinaal kort los kloppen.

4

Rozijnen even afspoelen met koud water en laten uitlekken.

5

Peren en rozijnen onder de broodmassa spatelen.

6

De Catharina vormen insmeren met boter en vullen 1cm. van de rand.

7

Afbakken in een voorverwarmde oven 175°C. gedurende 1 uur.

8

Uit de oven 10 minuten laten rusten, uitstorten op een rooster en laten afkoelen.

9

Water met suiker koken en van het vuur de chocolade parels in strooien.

10

Omroeren en met behulp van een paletmes uitstrijken over de koude broodpudding.

11

Laten opstijven en versnijden.

12

Broodpudding zonder peer moet je 0,7 dl. melk gebruiken.

13

Tip: de priemtest om te checken of gebak gaar is werkt niet met broodpudding, als je bovenop duwt moet die vast en veerkrachtig aanvoelen.

Broodpudding in catharinavorm