Broccolimousse hapje

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten
 333 g Broccoli dv.
 1,17 gals Slagroom 40%
 Garnalen of gerookte zalm
 Pezo
1

Kook de broccoli in licht gezouten water bijna gaar maar moet wel mooi groen blijven.

2

Doe vervolgens in een vergiet en spoel af onder koud stromend water of leg in ijswater (koud water+ijsblokjes).

3

Na afkoeling goed laten uitlekken, mix fijn met een staafmixer tot een gladde puree.

4

Smaak af met pezo, intussen de slagroom opkloppen voor 90%.

5

Spatel de slagroom onder de broccolipuree en smaak nogmaals af.

6

Spuit een rossas op een aperitiefschaaltje of in een mini longdrink en werk bovenaan af met gepelde grijze garnalen of reepjes gerookte zalm.

Ingrediënten

 333 g Broccoli dv.
 1,17 gals Slagroom 40%
 Garnalen of gerookte zalm
 Pezo

Aanwijzingen

1

Kook de broccoli in licht gezouten water bijna gaar maar moet wel mooi groen blijven.

2

Doe vervolgens in een vergiet en spoel af onder koud stromend water of leg in ijswater (koud water+ijsblokjes).

3

Na afkoeling goed laten uitlekken, mix fijn met een staafmixer tot een gladde puree.

4

Smaak af met pezo, intussen de slagroom opkloppen voor 90%.

5

Spatel de slagroom onder de broccolipuree en smaak nogmaals af.

6

Spuit een rossas op een aperitiefschaaltje of in een mini longdrink en werk bovenaan af met gepelde grijze garnalen of reepjes gerookte zalm.

Notes

Broccolimousse hapje