Bladerdeeggebakje met appel-marsepein

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd40 minuten
Per 12 stuks:
 0,50 theelepel Bladerdeeg 2,5mm. d.v.
 Banquet d'Or 57cm. x 37cm.
 3 theelepel Appel
 75 g Marsepein
 0,50 theelepel Ei
 175 g Abricoter
 0,50 gal Halfvolle melk
 1,25 gals Banketbakkersroom van:
 Kaneel
1

Maak de dag ervoor een banketbakkersroom (zie desserten) van 2,5dl. melk.

2

De dag zelf het bladerdeeg een half uurtje laten ontdooien en versnijden in vierkantjes van 9x9 cm.

3

Klop het eitje los en bestrijk de buitenkantjes van de bladerdeegplakjes.

4

Rol de marsepein dun uit (bestuiven met bloemsuiker) en snij kleinere vierkantjes en leg ze in het midden van de bladerdeegplakjes.

5

Klop de banketbakkersroom los en spuit een kleine hoeveelheid bovenop de marsepein.

6

Schil en verwijder het klokhuis van de appels, in 4 parten snijden.

7

Snij de appel in waaier maar laat het einde aan elkaar, plaats bovenop de banketbakkersroom.

8

Bestrooi de appel met een weinig kaneel.

9

Plaats met een paletmes de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakmat of boterpapier.

10

Afbakken op 175°C gedurende 20 minuten.

11

Laten afkoelen op een rooster, bestrijken met de hete abricoter.

Ingrediënten

Per 12 stuks:
 0,50 theelepel Bladerdeeg 2,5mm. d.v.
 Banquet d'Or 57cm. x 37cm.
 3 theelepel Appel
 75 g Marsepein
 0,50 theelepel Ei
 175 g Abricoter
 0,50 gal Halfvolle melk
 1,25 gals Banketbakkersroom van:
 Kaneel

Aanwijzingen

1

Maak de dag ervoor een banketbakkersroom (zie desserten) van 2,5dl. melk.

2

De dag zelf het bladerdeeg een half uurtje laten ontdooien en versnijden in vierkantjes van 9x9 cm.

3

Klop het eitje los en bestrijk de buitenkantjes van de bladerdeegplakjes.

4

Rol de marsepein dun uit (bestuiven met bloemsuiker) en snij kleinere vierkantjes en leg ze in het midden van de bladerdeegplakjes.

5

Klop de banketbakkersroom los en spuit een kleine hoeveelheid bovenop de marsepein.

6

Schil en verwijder het klokhuis van de appels, in 4 parten snijden.

7

Snij de appel in waaier maar laat het einde aan elkaar, plaats bovenop de banketbakkersroom.

8

Bestrooi de appel met een weinig kaneel.

9

Plaats met een paletmes de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakmat of boterpapier.

10

Afbakken op 175°C gedurende 20 minuten.

11

Laten afkoelen op een rooster, bestrijken met de hete abricoter.

Bladerdeeggebakje met appel-marsepein