Maak de dag ervoor een banketbakkersroom (zie desserten) van 2,5dl. melk.
De dag zelf het bladerdeeg een half uurtje laten ontdooien en versnijden in vierkantjes van 9x9 cm.
Klop het eitje los en bestrijk de buitenkantjes van de bladerdeegplakjes.
Rol de marsepein dun uit (bestuiven met bloemsuiker) en snij kleinere vierkantjes en leg ze in het midden van de bladerdeegplakjes.
Klop de banketbakkersroom los en spuit een kleine hoeveelheid bovenop de marsepein.
Schil en verwijder het klokhuis van de appels, in 4 parten snijden.
Snij de appel in waaier maar laat het einde aan elkaar, plaats bovenop de banketbakkersroom.
Bestrooi de appel met een weinig kaneel.
Plaats met een paletmes de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakmat of boterpapier.
Afbakken op 175°C gedurende 20 minuten.
Laten afkoelen op een rooster, bestrijken met de hete abricoter.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de dag ervoor een banketbakkersroom (zie desserten) van 2,5dl. melk.
De dag zelf het bladerdeeg een half uurtje laten ontdooien en versnijden in vierkantjes van 9x9 cm.
Klop het eitje los en bestrijk de buitenkantjes van de bladerdeegplakjes.
Rol de marsepein dun uit (bestuiven met bloemsuiker) en snij kleinere vierkantjes en leg ze in het midden van de bladerdeegplakjes.
Klop de banketbakkersroom los en spuit een kleine hoeveelheid bovenop de marsepein.
Schil en verwijder het klokhuis van de appels, in 4 parten snijden.
Snij de appel in waaier maar laat het einde aan elkaar, plaats bovenop de banketbakkersroom.
Bestrooi de appel met een weinig kaneel.
Plaats met een paletmes de bladerdeegplakjes op een bakplaat met bakmat of boterpapier.
Afbakken op 175°C gedurende 20 minuten.
Laten afkoelen op een rooster, bestrijken met de hete abricoter.