8,80 gals Halfvolle melk
108,82 g Roux
Nootmuskaat
PeZo
1
Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
2
Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.
3
De saus bijna laten koken, afsmaken en zeven door een puntzeef.
Ingrediënten
8,80 gals Halfvolle melk
108,82 g Roux
Nootmuskaat
PeZo
Aanwijzingen
1
Melk aan de kook brengen maar regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.
2
Zodra de melk kookt het vuur lager zetten en ½ van de roux onder mixen, het vuur hoger zetten en de rest met porties toevoegen tot de gewenste dikte wordt bereikt.
3
De saus bijna laten koken, afsmaken en zeven door een puntzeef.