Basis soepgroenten

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten
2x 500g net:
 375 g Uien
 250 g Wortelen
 750 g Stoofprei
 250 g Bleek(witte)selder
De groenten reinigen:
1

De groenten reinigen (groen blad, worteltjes verwijderen), vervolgens de grote uien schillen, wassen in een spoelbak met ruim koud water, machinaal in blokjes snijden.

2

Wortelen schillen en machinaal in blokjes.

3

Stoofprei machinaal in schijfjes.

4

De verse bleekselder in dunne reepjes versnijden (indien deze niet kraakvers is, dan kan deze niet machinaal worden versneden).  

5

Selder en prei 2 tot 3 maal wassen in de grote spoelbak voor voeding met ruim koud water.

6

Laat de spoelbak leeglopen en laat de gewassen groenten uitlekken.

7

De gewassen selder en prei verdelen in 2 spoelbakken 1/3 en 2/3;

8

De uien volgens dezelfde verdeling toevoegen.

9

De wortelen worden alleen toegevoegd aan de spoelbak met 1/3 groenten.

Soepgroenten groen:
10

2/3 prei, selder en ui

Soepgroenten oranje:
11

1/3 prei, selder, ui en wortelen

Ingrediënten

2x 500g net:
 375 g Uien
 250 g Wortelen
 750 g Stoofprei
 250 g Bleek(witte)selder

Aanwijzingen

De groenten reinigen:
1

De groenten reinigen (groen blad, worteltjes verwijderen), vervolgens de grote uien schillen, wassen in een spoelbak met ruim koud water, machinaal in blokjes snijden.

2

Wortelen schillen en machinaal in blokjes.

3

Stoofprei machinaal in schijfjes.

4

De verse bleekselder in dunne reepjes versnijden (indien deze niet kraakvers is, dan kan deze niet machinaal worden versneden).  

5

Selder en prei 2 tot 3 maal wassen in de grote spoelbak voor voeding met ruim koud water.

6

Laat de spoelbak leeglopen en laat de gewassen groenten uitlekken.

7

De gewassen selder en prei verdelen in 2 spoelbakken 1/3 en 2/3;

8

De uien volgens dezelfde verdeling toevoegen.

9

De wortelen worden alleen toegevoegd aan de spoelbak met 1/3 groenten.

Soepgroenten groen:
10

2/3 prei, selder en ui

Soepgroenten oranje:
11

1/3 prei, selder, ui en wortelen

Basis soepgroenten