Bami-Goreng met kip

Hier de omschrijving

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd40 minuten
 1,50 gals Ketjap manis [Conimex]
 875 g Kippenreepjes [filet]
 156 g Erwten dv.
 6 snufjes Groen selderblad
 500 g Wortelen netto
 343 g Stoofprei
 500 g Grote uien netto
 625 g Mie noedels Asian selection
 Frituurolie
 PeZo
Bereiding (eerste mogelijkheid)
1

Kook de noedels in ruim gezouten water beetgaar (zie verpakking), proef en test regelmatig tijdens het kookproces.

2

Als de noedels beetgaar zijn onmiddellijk uitgieten in een vergiet en afspoelen met koud, stromend water.

Als de noedels niet onmiddellijk verwerkt worden bewaar ze dan met een beetje koud water en een scheut olie wel voor verwerking even omroeren en het teveel aan water afgieten.

3

Reinig de groenten. Snij de prei in niet te fijne ringen, de uien in halve ringen (niet te dun), de wortelen in grove julienne.

4

Groen selderblad wassen en in fijne reepjes alsook de pijpajuin.

5

Bak de kippenragout (reepjes) in boter/olie en smaak af met pezo, uit de pan nemen (pan volledig zuiver maken) en aan de kant bewaren.

6

Doe een goede scheut olie in de pan en fruit hierin in volgorde wortel-prei en ui, erwten diepgevroren iets later toevoegen zodat ze mooi groen blijven daarna de noedels toevoegen. [Als de groenten beginnen aan te bakken tijdens het bakken een klein scheutje water toevoegen].
Eventueel wat lookpasta mee bakken.

7

Vervolgens de kip, ketjap en pezo.

8

Nogmaals afsmaken, kort bijwarmen en selderblad met pijpajuin onder roeren.

9

Serveren met currysaus.

Tweede mogelijkheid:
10

Indien de hoeveelheid te groot is om te bakken in een pan (grootkeuken) kan je alleen de groenten fruiten en de overige ingrediënten er verder koud (na bereiding) onder werken.

11

Dit kan je perfect regenereren (lage gastronormplaten met deksel) in de combisteamer gedurende 20 minuten op 130°C met 30% vocht.

Suggestie:
12

Suggestie: scampi’s of roze garnalen toevoegen, kip vervangen door varkensreep.

 


Alle opgegeven recepten en hun respectievelijke inhoud zijn louter informatief. Gebruik ervan is op eigen verantwoordelijkheid. De auteur van het recept kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten of de gevolgen hiervan.

Ingrediënten

 1,50 gals Ketjap manis [Conimex]
 875 g Kippenreepjes [filet]
 156 g Erwten dv.
 6 snufjes Groen selderblad
 500 g Wortelen netto
 343 g Stoofprei
 500 g Grote uien netto
 625 g Mie noedels Asian selection
 Frituurolie
 PeZo

Aanwijzingen

Bereiding (eerste mogelijkheid)
1

Kook de noedels in ruim gezouten water beetgaar (zie verpakking), proef en test regelmatig tijdens het kookproces.

2

Als de noedels beetgaar zijn onmiddellijk uitgieten in een vergiet en afspoelen met koud, stromend water.

Als de noedels niet onmiddellijk verwerkt worden bewaar ze dan met een beetje koud water en een scheut olie wel voor verwerking even omroeren en het teveel aan water afgieten.

3

Reinig de groenten. Snij de prei in niet te fijne ringen, de uien in halve ringen (niet te dun), de wortelen in grove julienne.

4

Groen selderblad wassen en in fijne reepjes alsook de pijpajuin.

5

Bak de kippenragout (reepjes) in boter/olie en smaak af met pezo, uit de pan nemen (pan volledig zuiver maken) en aan de kant bewaren.

6

Doe een goede scheut olie in de pan en fruit hierin in volgorde wortel-prei en ui, erwten diepgevroren iets later toevoegen zodat ze mooi groen blijven daarna de noedels toevoegen. [Als de groenten beginnen aan te bakken tijdens het bakken een klein scheutje water toevoegen].
Eventueel wat lookpasta mee bakken.

7

Vervolgens de kip, ketjap en pezo.

8

Nogmaals afsmaken, kort bijwarmen en selderblad met pijpajuin onder roeren.

9

Serveren met currysaus.

Tweede mogelijkheid:
10

Indien de hoeveelheid te groot is om te bakken in een pan (grootkeuken) kan je alleen de groenten fruiten en de overige ingrediënten er verder koud (na bereiding) onder werken.

11

Dit kan je perfect regenereren (lage gastronormplaten met deksel) in de combisteamer gedurende 20 minuten op 130°C met 30% vocht.

Suggestie:
12

Suggestie: scampi’s of roze garnalen toevoegen, kip vervangen door varkensreep.

Bami-Goreng met kip