Verwijder de buitenste bladeren en kern van de witte kool. Snij machinaal of met de mandoline in zeer fijne reepjes.
Schil de wortelen en snij eveneens in zeer fijne reepjes (julienne).
Breng het water, azijn, suiker en kurkuma aan de kook.
Doe de witte kool en wortelreepjes er bij en laat voor 1 min. kort koken.
Onmiddellijk afgieten en laat het vocht als de kool snel afkoelen.
Eens afgekoeld beide weer bij elkaar doen en in de koeling plaatsen, kan voor een langere periode in de koelkast bewaard worden.
Neem een kleine hoeveelheid af en laat even uitlekken voor gebruik.
Serveren bij loempia’s of als slaatje.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwijder de buitenste bladeren en kern van de witte kool. Snij machinaal of met de mandoline in zeer fijne reepjes.
Schil de wortelen en snij eveneens in zeer fijne reepjes (julienne).
Breng het water, azijn, suiker en kurkuma aan de kook.
Doe de witte kool en wortelreepjes er bij en laat voor 1 min. kort koken.
Onmiddellijk afgieten en laat het vocht als de kool snel afkoelen.
Eens afgekoeld beide weer bij elkaar doen en in de koeling plaatsen, kan voor een langere periode in de koelkast bewaard worden.
Neem een kleine hoeveelheid af en laat even uitlekken voor gebruik.
Serveren bij loempia’s of als slaatje.