Aspergesoep

MoeilijkheidsgraadGevorderd
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
Per liter:
 133 g Soepgroenten groen
 33 g Aardappelen
 25 g Aspergesoep Knorr
 8,30 g Groentebouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 8,30 g Roux blank
 167 g Aspergestukken dv.
 67 g Asperges vers
 Gehakte peterselie
 PeZo
 Water
1

De soepgroenten, diepvriesasperges, aardappelen, groentebouillon Knorr en peper opzetten in warm water en aan de kook brengen.

2

Op het laatst de melk toevoegen en aan de kook brengen.

3

Mixen, intussen Knorr aspergesoep en blanke roux toevoegen, passeren door een puntzeef.

4

Afsmaken met pezo

Garnituur:
5

Schil de verse asperges en snij ze in stukken van 4cm. groot, laat ze rustig gaar pruttelen in melk, pezo. Het kookvocht bij de soep voegen.
Gehakte peterselie.

Ingrediënten

Per liter:
 133 g Soepgroenten groen
 33 g Aardappelen
 25 g Aspergesoep Knorr
 8,30 g Groentebouillon Knorr
 0,67 gal Halfvolle melk
 8,30 g Roux blank
 167 g Aspergestukken dv.
 67 g Asperges vers
 Gehakte peterselie
 PeZo
 Water

Aanwijzingen

1

De soepgroenten, diepvriesasperges, aardappelen, groentebouillon Knorr en peper opzetten in warm water en aan de kook brengen.

2

Op het laatst de melk toevoegen en aan de kook brengen.

3

Mixen, intussen Knorr aspergesoep en blanke roux toevoegen, passeren door een puntzeef.

4

Afsmaken met pezo

Garnituur:
5

Schil de verse asperges en snij ze in stukken van 4cm. groot, laat ze rustig gaar pruttelen in melk, pezo. Het kookvocht bij de soep voegen.
Gehakte peterselie.

Aspergesoep