Appelcake in gastronorm

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd1 uur 40 minutenTotale tijd2 uur
Per 80 personen:
 1,25 kg Tarwebloem
 1,25 kg Melkerijboter
 2,50 theelepel Bakpoeder 15 gr.
 5 theelepel Vanillesuiker zakje
 1,20 kg Suiker
 20 theelepel Eieren
 8 theelepel Appel Jonagored
 Abricoter
1

Bereid het beslag (zie cake).

2

Schil de appels waarvan 5 appels in stukjes onder de cake en 3 appels in schijfjes (niet te dun) om onderaan te schikken.

3

Boter de zijkanten van de lage gastronorm en leg onderaan een silpat (siliconen bakmat), schik hierop de schijfjes appel (in lange rijen) en verdeel het deeg voorzichtig bovenop de appelschijfjes.

4

Bak ong. 100 minuten op 140°C (na 1,1/2 uur priemtest). Na het bakken laat een ½ uur afkoelen (kanten los snijden), keer de cake op een rooster en verwijder voorzichtig de Silpat.

5

Wanneer hij volledig afgekoeld is, abricoteren (zie desserten).

Ingrediënten

Per 80 personen:
 1,25 kg Tarwebloem
 1,25 kg Melkerijboter
 2,50 theelepel Bakpoeder 15 gr.
 5 theelepel Vanillesuiker zakje
 1,20 kg Suiker
 20 theelepel Eieren
 8 theelepel Appel Jonagored
 Abricoter

Aanwijzingen

1

Bereid het beslag (zie cake).

2

Schil de appels waarvan 5 appels in stukjes onder de cake en 3 appels in schijfjes (niet te dun) om onderaan te schikken.

3

Boter de zijkanten van de lage gastronorm en leg onderaan een silpat (siliconen bakmat), schik hierop de schijfjes appel (in lange rijen) en verdeel het deeg voorzichtig bovenop de appelschijfjes.

4

Bak ong. 100 minuten op 140°C (na 1,1/2 uur priemtest). Na het bakken laat een ½ uur afkoelen (kanten los snijden), keer de cake op een rooster en verwijder voorzichtig de Silpat.

5

Wanneer hij volledig afgekoeld is, abricoteren (zie desserten).

Appelcake in gastronorm