Appel-Kaneel confituur

MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 1 eetlepel Pec Imperiale 30 gr.
 1,20 kg Jonagold appel (of andere)
 1 ons Kaneel
 1 theelepel Citroen
 1 gal Water
 1 kg suiker
1

Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.

2

Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.

3

Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.
Zet een klein bordje in de diepvries.

4

Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.

5

Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Doe een eetlepel op het bordje uit de diepvries en plaats voor 5 min. in de koelkast. als je het bordje schuin houd en de confituur schuift niet dan is die klaar.
Zo niet voeg nog 1/2 zakje pectine toe, test opnieuw. Nu is de confituur klaar.

6

Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.

7

Plaats de confituur liefst op een donkere, koele plaats, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.

Ingrediënten

 1 eetlepel Pec Imperiale 30 gr.
 1,20 kg Jonagold appel (of andere)
 1 ons Kaneel
 1 theelepel Citroen
 1 gal Water
 1 kg suiker

Aanwijzingen

1

Schil de rijpe appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.

2

Pers de citroen uit en voeg al de ingrediënten bij de appels, even omroeren en laat 15 minuten trekken.

3

Plaats op een laag vuur en stoof de appelen gaar gedurende ongeveer 30 minuten.
Zet een klein bordje in de diepvries.

4

Wanneer de appels ½ moes zijn, roer de Pec er onder.

5

Kook nog heel even op, zet op een laag vuurtje en schuim af. Doe een eetlepel op het bordje uit de diepvries en plaats voor 5 min. in de koelkast. als je het bordje schuin houd en de confituur schuift niet dan is die klaar.
Zo niet voeg nog 1/2 zakje pectine toe, test opnieuw. Nu is de confituur klaar.

6

Schep in glazen bokaaltjes, schroef het deksel er op en zet ondersteboven. Zodra de confituur lauw is mag je de bokalen opnieuw omdraaien.

7

Plaats de confituur liefst op een donkere, koele plaats, zodra je een potje opent moet het sowieso in de koelkast.

Appel-Kaneel confituur