
Per 10 personen:
10 theelepel Appels [Jonagored] maat 70/75
183 g Melkerijboter
91,66 g Kandijsuiker
0,33 ons Kaneel
1,67 gals Witte wijn
Bloemsuiker
1
De boter zacht maken in de microgolfoven en mengen met de kandijsuiker en kaneel.
2
De appels op 1/3 van het steeltje rondom de appel met een mespunt door de schil insnijden [enkel door de schil].
3
Met een appelboor het klokhuis verwijderen.
4
Met behulp van een spuitzak de botermassa in de holte spuiten met een kleine hoeveelheid bovenop.
5
In een schaal plaatsen en een weinig witte wijn toevoegen.
6
Garen in de oven op 170 °C gedurende 25 minuten steek met een mes tot in het midden van de appel om te testen of die zacht is (let op: niet tot moes garen).
7
Bestrooien met bloemsuiker.
Ingrediënten
Per 10 personen:
10 theelepel Appels [Jonagored] maat 70/75
183 g Melkerijboter
91,66 g Kandijsuiker
0,33 ons Kaneel
1,67 gals Witte wijn
Bloemsuiker