Laat de plakken bladerdeeg ontdooien, snij in vierkantjes van 9 op 9cm. (naast elkaar laten liggen) d.w.z. 24 st. per plak bladerdeeg ongeveer.
Klop de eitjes los en bestrijk de kantjes (1cm.) met behulp van een borsteltje.
Leg in het midden een halve eetlepel abricoter (zie desserts), plooi toe tot een driehoek en druk de kantjes aan met een vork.
Bestrijk de bovenzijde met water en druk in de korrelsuiker (diep bord met korrelsuiker), breng een kleine insnede aan bovenaan en plaats op de bakplaat.
Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 20 minuten.
Uit de oven laten afkoelen op een rooster.
Abricoter kan vervangen worden door: stukje appel met kaneel, confituren, gebonden krieken.
Grotere maken, (vb. 11 op 11cm. = 15st. per plak, 9 op 9cm. is het kleinst.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien, snij in vierkantjes van 9 op 9cm. (naast elkaar laten liggen) d.w.z. 24 st. per plak bladerdeeg ongeveer.
Klop de eitjes los en bestrijk de kantjes (1cm.) met behulp van een borsteltje.
Leg in het midden een halve eetlepel abricoter (zie desserts), plooi toe tot een driehoek en druk de kantjes aan met een vork.
Bestrijk de bovenzijde met water en druk in de korrelsuiker (diep bord met korrelsuiker), breng een kleine insnede aan bovenaan en plaats op de bakplaat.
Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C. gedurende 20 minuten.
Uit de oven laten afkoelen op een rooster.
Abricoter kan vervangen worden door: stukje appel met kaneel, confituren, gebonden krieken.
Grotere maken, (vb. 11 op 11cm. = 15st. per plak, 9 op 9cm. is het kleinst.